Ζόρδι Κάσες: τόσο μικρός, μα τόσο μεγάλος. Απλό μέλος της Μπαρτσελόνα ο Κάσες θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου ως ο άνθρωπος που γκρέμισε τον ηγέτη των Μπλαουγκράνα, Σάντρο Ροσέλ, και επέβαλε τη διαφάνεια στις συναλλαγές του καταλανικού συλλόγου. Θεωρώντας ότι πέτυχε τον στόχο του μετά τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της μεταγραφής του Νεϊμάρ από τον νέο πρόεδρο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο Κάσες απέσυρε την αγωγή εναντίον του Ροσέλ τον οποίον κατηγορούσε για υπεξαίρεση. Ωστόσο, ο δικαστής Ρουθ που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η έρευνα για το «Νεϊμάργκεϊτ». Η απόκτηση του Νεϊμάρ στοίχισε τελικά στην Μπάρτσα 86,2 εκατ. ευρώ και όχι 57,1 εκατ. όπως υποστήριζε ο Ροσέλ.

Το μόνο βέβαιο από την υπόθεση αυτή είναι ότι στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου δόθηκε η μεγαλύτερη προμήθεια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, 40 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Ν&Ν συμφερόντων των γονιών του ποδοσφαιριστή. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πρόθυμη να πληρώσει 60 εκατ. ευρώ και να καλύψει τα 25 από τα 40 εκατ. ευρώ που έπρεπε να πάρει η Μπαρτσελόνα αν ναυαγούσε η μεταγραφή του παίκτη σ’ αυτήν. Ο πατέρας του Νεϊμάρ όμως ήθελε να καταβάλει η Ρεάλ όλο το ποσό. Στελέχη της Μπάρτσα υποστηρίζουν ότι πίσω από τη μεγέθυνση του θέματος κρύβεται η μεγάλη ηττημένη στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου. Ο νέος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ακόμα και αν η έρευνα φτάσει μέχρι την πόρτα του.

Ο πρώην πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα έχει αντίθετη άποψη και ζητά τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το προσεχές καλοκαίρι. Ο Λαπόρτα παραμένει δημοφιλής στους φιλάθλους της Μπάρτσα αφού είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε το τιμόνι της ομάδας στον Πεπ Γκουαρντιόλα.