Τρίτη και … τυχερή για την Κινέζα Λι Να, η οποία νίκησε στον τελικό την Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα από τη Σλοβακία (7-6,6-0) και κατέκτησε τον τίτλο στο Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη.

Η Λι Να αγωνίστηκε για τρίτη φορά σε τελικό στη Μελβούρνη.Το 2011 είχε ηττηθεί από την Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς, ενώ πέρυσι, από την Βικτόρια Αζαρένκα.

Η 32χρονη Κινέζα έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά το Οπεν της Αυστραλίας. Κι αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος Γκραν Σλαμ στην καριέρα της. Θυμίζουμε, ότι το 2011 είχε θριαμβεύσει στο Ρολάν Γκαρός, στο Παρίσι.

«Τα κατάφερα! Τις δύο προηγούμενες φορές έφτασα κοντά, αλλά τώρα είμαι νικήτρια», είπε η Λι Να «Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που με στηρίζει και φυσικά τον σύζυγο μου, που τα παράτησε όλα για να ταξιδεύει μαζί μου. Το Οπεν της Αυστραλίας είναι το αγαπημένο μου Γκραν Σλαμ και ανυπομονώ να επιστρέψω εδω και την επόμενη χρονιά».

Η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα παρά την ήττα της ήταν ευχαριστημένη από την συνολική της παρουσία στη διοργάνωση:«Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν φανταστικές. Οι καλύτερες στη ζωή μου. Το Οπεν της Αυστραλίας είναι πλέον το αγαπημένο μου τουρνουά», είπε.