Η Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύθηκε επί οχτώ ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του συντρόφου της γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με μια ηθοποιό, θα βρεθεί την Κυριακή στη Βομβάη, για να υποστηρίξει μια ανθρωπιστική οργάνωση, έγινε γνωστό σήμερα από το περιβάλλον της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ταξίδι της Τριερβελέρ στη Βομβάη, οργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Action contre na faim (ACF). Τη σύντροφο του Ολάντ, η οποία είναι δημοσιογράφος του περιοδικού Paris-Match, θα συνοδεύει στο διήμερο ταξίδι της στην Ινδία η ηθοποιός Σαρλότ Βαλαντρί.

Μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την ηλικίας 41 ετών Ζιλί Γκαγιέ, ο γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση με την Τριερβελέρ. Ο 59χρονος Ολάντ και η 48χρονη Τριερβελέρ δεν είναι παντρεμένοι, αλλά ζουν μαζί επισήμως από το 2010.

Η αποσαφήνιση της κατάστασης θα γίνει πριν από το ταξίδι του γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου. Σήμερα, πολλές γαλλικές εφημερίδες εκτιμούν ότι ο Ολάντ θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ χωρίς τη Βαλερί, παρόλο που είχε αρχικά προσκληθεί και αυτή από το ζεύγος Ομπάμα.