Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της UEFA, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.

Ο σερ Άλεξ, ο οποίος απόλαυσε 35 χρόνια λαμπρής καριέρας και πριν από τη συνταξιοδότησή του τον περασμένο Μάιο, είχε κατακτήσει (μεταξύ άλλων) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 πρωταθλήματα Αγγλίας, πέντε κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ και δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φέργκιουσον, είχε δήλωσει τον περασμένο Μαϊο ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ειδικά για να βοηθήσει τους νέους προπονητές να εξελιχθούν.

«Είναι τιμή και προνόμιο να αποδεχθώ αυτό το ρόλο», υπογράμμισε. «Με την εμπειρία που είχα όλα αυτά τα χρόνια ελπίζω να συνεχίσω να βοηθώ τους νέους προπονητές, σε έναν τομέα που γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Προσβλέπω στην πρόκληση, ανυπομονώ να συμβάλω σε ένα μεγάλο δρόμο για την UEFA και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μισέλ Πλατινί που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία», συμπλήρωσε.