Διαστάσεις διαμάχης μεταξύ «αστών βουλευτών» και «βουλευτών της περιφέρειας» έλαβε χθες στη Βουλή η συζήτηση της διάταξης για την προστασία των ζώων, του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια στήριξαν τις θέσεις των κυνηγών, ζητώντας την κοπή των ουρών των κυνηγόσκυλων ώστε να μην τραυματίζονται στις δύσβατες περιοχές όπου αναζητούν θηράματα. Αντίθετα, οι «αστοί βουλευτές» ζήτησαν να συμμορφωθεί η χώρα μας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
Ενδεικτική της έντασης ήταν η κίνηση του γαλάζιου βουλευτή Κώστα Κόλλια, ο οποίος κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες που δείχνουν κυνηγόσκυλα να αιμορραγούν και ζήτησε να επιτρέπονται επεμβάσεις. Ο ίδιος υποστήριξε πως για να μη συμβαίνει αυτό «θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη μία προληπτική επέμβαση στην ουρά σε μικρή ηλικία με μοναδικό σκοπό την προστασία της ευζωίας του ζώου».

Στον αντίποδα, η βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή υπενθύμισε ότι η Ελλάδα «πέρασε από μία περίοδο αγριότητας» και κατηγορήθηκε για τη συμπεριφορά της ως προς τα ζώα, αλλά με νόμο του 2012 έχει κάνει πολύ σημαντικά άλματα και σε αυτά πρέπει να επιμείνει. Οπως υποστήριξε, «είμαι θύμα ύβρεων στο Διαδίκτυο… επειδή επιμένω ότι δεν πρέπει ποτέ η Ελλάδα να γυρίσει τριάντα χρόνια πίσω για το θέμα της εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ακρωτηριασμένων σκύλων κυνηγιού». Η ίδια επισήμανε πως οι κυνηγοί πρέπει να καταλάβουν ότι «όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν φυσικό περιβάλλον» και απάντησε στους επικριτές της, λέγοντας: «Θα τους πολεμώ όσο μπορώ γιατί είμαι ευρωπαία πολίτις και όχι πολίτις του Καφριστάν».