Νέα εμβάσματα που συνδέονται με την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων  κατέθεσε χθες ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΙΕ Μιχάλης Ματαντός, ο οποίος επί ώρες απολογήθηκε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αφέθηκε ελεύθερος με  καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του ο κατηγορούμενος, παρουσία των δικηγόρων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Νίκου Πατεράκη, επανέλαβε ότι οι εκ μέρους του χρηματικές καταβολές έγιναν με εντολή των υπευθύνων της γερμανικής Ferrostaal. Ωστόσο ο ίδιος δεν γνώριζε την πραγματική αιτία των επίμαχων πληρωμών και πολύ περισσότερο ότι συνδέονταν με  μίζες όπως του χρεώνει το κατηγορητήριο. Ο Μιχ. Ματαντός παρέδωσε στους ανακριτές ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες που τον έφεραν αντιμέτωπο με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι όπως περιγράφεται στο πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου, οι οποίες διενήργησαν την έρευνα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, «η εταιρεία ΜΙΕ έλαβε κατά το χρονικό διάστημα 2000-2003 ως αμοιβή από τα ταμεία της Ferrostaal ποσά που υπερβαίνουν τα 80.000.000 ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία διατέθηκαν για δωροδοκίες υπαλλήλων και δημοσίων λειτουργών στην Ελλάδα».