«Για να είναι μια συνταγή πετυχημένη, πρέπει να είναι αλμυρογλυκοπικρόξινη» λένε ο Δημήτρης και η Δώρα, οι οποίοι γνωρίστηκαν πριν από έξι χρόνια. Και εύχονται αυτό το «κλικ» που τους ένωσε να μείνει άσβεστο στον χρόνο και να τους κρατάει μαζί μια ζωή. Ο Δημήτρης έχει καταγωγή από Λάρισα και Πύργο και η Δώρα από Αθήνα. Εκείνη είναι εργοθεραπεύτρια και εκείνος μάγειρος.

«Είναι ένας άνθρωπος δοτικός», λέει η Δώρα για τον καλό της, «απλός, που εστιάζει στην ουσία των πραγμάτων. Είναι ιδιαίτερα οργανωτικός και παθιάζεται με οτιδήποτε καταπιαστεί». Η Δώρα είναι φιλόδοξη, κοινωνική, βάζει υψηλούς στόχους και μάχεται να τους πετύχει. «Γυναίκα καριέρας, ισχυρογνώμων, κάποιες φορές απόλυτη, αργεί να πάρει αποφάσεις» λέει και ο Δημήτρης για την αγαπημένη του.

Η πρόταση γάμου έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε Μύκονο, Τήνο και Σύρο. Συγκεκριμένα, στην Τήνο και σε ένα ήσυχο «καλυβάκι» (όπως το αποκαλούσαν οι φίλοι που τους το είχαν παραχωρήσει), λίγα βήματα από τη θάλασσα. Κάτω από άκρα μυστικότητα και με σύμμαχό του το φως της πανσελήνου, ο Δημήτρης οργάνωσε όλο το γεγονός. Από το άγχος του –καθώς δεν είναι ιδιαίτερα των εκπλήξεων –δεν άκουσε την απάντηση της Δώρας και την ξαναρώτησε. Εκείνη φυσικά και απάντησε «ναι».

Λίγες εβδομάδες πριν την τελετή, η Δώρα ξεκίνησε την οργάνωση για τη μεγάλη ημέρα. Βρήκε μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών, που ο καθένας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό: από τον μακιγιέρ, τον κομμωτή μέχρι εκείνους που ανέλαβαν τις μπομπονιέρες, τις συνθέσεις των λουλουδιών και τους υπευθύνους στον χώρο δεξίωσης. Φωτογράφος τους ήταν ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Κουμπάροι τους ήταν ο Γιώργος Πατσίδης, αδελφικός φίλος του Δημήτρη, και η Χριστίνα Καρρά, αξιολάτρευτη φίλη της Δώρας.

Λίγες ημέρες πριν από την τελετή δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Οταν ο Δημήτρης φόρεσε το γαμπριάτικο κοστούμι, είδε ότι ήταν πολύ μεγάλο! Τα μέτρα που του είχαν πάρει δεν ήταν σωστά και το κοστούμι φαινόταν πάνω του «δανεικό». Η Δώρα έτρεξε να του βρει ένα καινούργιο και φαίνεται πως τελικά ήταν ο γαμπρός που έκλεψε την παράσταση. Στη συνέχεια, ο πρώτος μακιγιέρ που είχε κλείσει η νύφη, λόγω ενός απρόοπτου γεγονότος, έπρεπε να το ακυρώσει. Ετσι, μια ημέρα πριν από τον γάμο η Δώρα έψαχνε να βρει ποιος θα τη μακιγιάρει. Ευτυχώς, όλα λύθηκαν χωρίς προβλήματα. Τέλος, δύο ημέρες πριν από τον γάμο πήραν τηλέφωνο από την ενορία για να τους ρωτήσουν αν είναι σίγουροι ότι θέλουν να γίνει αυτός ο γάμος. Οι γονείς τους έτρεχαν να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

«Είχαμε σκοπό να πάμε ταξίδι του μέλιτος αυτά τα Χριστούγεννα», λένε μαζί, «τελικά το αναβάλαμε όταν μάθαμε ότι περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι». Εύχονται σε όλα τα ζευγάρια να ζουν με πάθος την κάθε τους στιγμή και να κρατάνε τον πυρήνα της οικογένειάς τους πάντα ενωμένο και τη φλόγα του έρωτά τους ζωντανή!