«Μην ξεχνάτε ότι είμαστε δις Πρωταθλητές Ευρώπης» είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για τη Βιτόρια.

Όπου το βράδυ της Παρασκευής θα κοντραριστεί με την Κούτσα Λαμποράλ (21.30 –Novasports 2) σε ένα αγώνα κομβικό που έχει τον χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε αυτή τη δήλωση για να δείξει και την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του, καθώς το ίδιο έχει πει και στους παίκτες του αυτές τις μέρες, για να τους θυμίσει ότι και άλλες φορές είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση.

«Οι δύσκολες στιγμές είναι μέρος του αθλητισμού. Έχουμε τραυματισμούς, είχαμε αποτυχημένα αποτελέσματα αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Είμαι αισιόδοξος, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, το υλικό και το χαρακτήρα της. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ξέρει να αντιδρά» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού που συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Μπρέντ Πέτγουεϊ που επιστρέφει μετά από ένα μήνα απραξίας λόγω της κοίλης που τον ταλαιπωρούσε.

Αν και με τρεις μόλις προπονήσεις είναι δεδομένο ότι θα παίξει καθώς η απουσία του είναι αισθητή ιδιαίτερα κάτω από τα καλάθια.

«Ο Πέτγουεϊ επιστρέφει και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά ακόμη πιο ευχάριστο θα είναι αν γυρίσουμε νικητές από τη Βιτόρια. Είναι σημαντικό ότι και ο Κόλινς έχει πλέον αρκετές προπονήσεις με την ομάδα και έχει μπει στον τρόπο παιχνιδιού μας. Αυτά μας κάνουν αισιόδοξους, γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως και η συνέχεια άλλωστε» υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που ζήτησε από τους παίκτες του να θυμηθούν την σκυλίσια άμυνα, ώστε να τους βοηθήσει να βρουν το ρυθμό τους και να μπορέσουν να τρέξουν.

«Πρέπει να μπούμε σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό τέμπο. Πρέπει λοιπόν να τρέξουμε πολύ ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτού του είδους το παιχνίδι και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κοουτς του Ολυμπιακού ενώ από την πλευρά του ο Μπρέντ Πέτγουεϊ δεν έκρυψε την χαρά του:

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω. Νιώθω πολύ καλύτερα και είμαι ευτυχισμένος που μπορώ να βοηθήσω και πάλι την ομάδα μου. Πρέπει να αλλάξουμε την άμυνά μας και να γίνουμε πιο επιθετικοί με περισσότερη εμπιστοσύνη στις επιθετικές μας ικανότητες. Αυτό είναι που μας στοίχισε στα τελευταία παιχνίδια. Η εμπιστοσύνη που μας έλειψε στην επίθεση. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω την ενέργεια που χρειάζεται η ομάδα» τόνισε ο Αμερικάνος.
Οι Ισπανοί γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή «πληγωμένο θηρίο» και όπως παραδέχτηκε ο Ιταλός τεχνικός του Σέρτζιο Σκαρίολο:
«Αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο καθώς έχει πληγωμένη υπερηφάνεια μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες. Μην ξεχνάμε ότι έχουν σπουδαίους παίκτες που ακόμα γράφουν ιστορία».Οι Βάσκοι έχουν δύο απουσίες, την σημαντική απώλεια του Σαν Εμετέριο και του Χάνγκα.