Διέψευσε τα σενάρια περί πρόθεσης της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, μετά την άρνηση του ΠαΣοΚ για ενιαίο ψηφοδέλτιο ως προς τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. «Στον Καλλικράτη δεν διευκρινίζεται το θέμα αυτό. Η πρότασή μας –που εμείς θεωρούμε ότι θα είχε θετικό αποτέλεσμα –να ψηφιστούν σύμβουλοι άσχετοι με τα κόμματα δεν έγινε δεκτή από το ΠαΣοΚ. Σεβαστό αυτό, δεν προχωράμε» δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, πρότεινε τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο αποτελεί προσωπική του άποψη. Για το θέμα πάντως ο κ. Μιχελάκης επιφυλάχθηκε να είναι πιο αναλυτικός στη γραπτή απάντηση που θα δώσει στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης είχε καλέσει την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην παίζονται προεκλογικά παιχνίδια. Το θέμα άνοιξε χθες με αφορμή τη συζήτηση για σύσταση υποεπιτροπής που θα ασχοληθεί με τη νέα αρχιτεκτονική του Καλλικράτη και για την οποία όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που επιφυλάχθηκε, τάχθηκαν υπέρ.