Αντιμέτωπα με πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες βρίσκονται τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται στον Κορυδαλλό και πρωταγωνίστησαν σε βίαια επεισόδια εξαιτίας της διαμάχης τους με άλλους κατηγορουμένους, οι οποίοι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες.

Το νέο επεισόδιο που δείχνει τον εμφύλιο μεταξύ των κατηγορουμένων εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά το παραληρηματικό μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού. Με κείμενο στην ιστοσελίδα interarma που υπογράφει ο Γεράσιμος Τσάκαλος γίνεται προσπάθεια να απαλλαγεί ο Κώστας Σακκάς από την κατηγορία – όπως λέει, ο Σακκάς δεν έχει καμία σχέση μαζί τους -, αφετέρου επιχειρεί να αποδώσει στη «δημοσιογραφική προπαγάνδα» τον εμφύλιο. Οπως αναφέρει, «η δημοσιογραφική προπαγάνδα αυτή τη φορά επέλεξε να μας εμφανίσει ως «μαφιόζους», «αρχηγούς της φυλακής», «κλειδοκράτορες», εκμεταλλευόμενη μία πράξη αυτοδικίας – τον ξυλοδαρμό του συκοφάντη Γ. Ναξάκη – (σ.σ.: πρόκειται επίσης για κατηγορούμενο), καθώς και κάποια κείμενα συντρόφων του». Γι’ αυτόν τον ξυλοδαρμό, αλλά και για επίθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο, έξι μέλη των Πυρήνων ενημερώθηκαν από την εισαγγελέα των φυλακών ότι κινήθηκαν κυρώσεις εις βάρος τους.

Ωστόσο, στο κείμενό του ο Τσάκαλος κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών από την Αντιτρομοκρατική που έχει εξαπολυθεί μετά την απόδραση του Ξηρού, τον οποίο χαρακτηρίζει αντάρτη πόλης και επιχειρεί να αθωώσει τον Κ. Σακκά από την κατηγορία για τα αποτυπώματα στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Οπως υποστηρίζει, ο Σακκάς ήταν παλιός συγκάτοικός του. Λέει, λοιπόν, ότι κατά πάσα πιθανότητα εκείνος πήρε από το κοινό τους σπίτι τις σακούλες στις οποίες βρέθηκαν αποτυπώματα και τις μετέφερε στη γιάφκα του Χαλανδρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αστυνομία έχει το υστερόγραφο στην επιστολή, που υπογράφει ο Πυρήνας Φυλακής και δείχνει τη σύμπραξή τους με τον Ξηρό. «Μπορεί οι λέξεις να διαφοροποιούνται, αλλά οι πράξεις μάς ενώνουν. Συντροφικούς χαιρετισμούς στον αντάρτη πόλης Χριστόδουλο Ξηρό», γράφει.