Εντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στην Αστυνομία η απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.  Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για τα νέα στοιχεία που ταυτοποίησε εις βάρος του η Αστυνομία και παρέμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν ήδη επιβληθεί με  προηγούμενη δικαστική απόφαση και είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής, απαγόρευση συναναστροφής με άλλους συγκατηγορουμένους του και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Ο Κ. Σακκάς απολογήθηκε με υπόμνημα, στο οποίο υποστηρίζει ότι  δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις που του αποδίδονται και ότι ποτέ δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς. Σε ό,τι αφορά τα δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία εντοπίστηκαν σε  δύο σακούλες πολυκαταστήματος στη γιάφκα των Πυρήνων στο Χαλάνδρι, που είχε αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ανακαλύφθηκαν από την Αστυνομία με καθυστέρηση σχεδόν 5 ετών. Επιπλέον, ότι για την ίδια υπόθεση υπάρχει ήδη εκκρεμοδικία και ως εκ τούτου δικονομικά δεν προβλέπεται η εκ νέου προφυλάκισή του, ενώ έχει ήδη προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι στην περίπτωσή του επαναλαμβάνεται περίπου η υπόθεση των Μαζιώτη και Ρούπα, αφού το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισής του έληξε χωρίς να έχει δικασθεί. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «συνελήφθη έξω από γιάφκα ενώ κρατούσε ένα σακ βουαγιάζ γεμάτο όπλα». Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση στην επίσημη ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του Σακκά στη γιάφκα του Χαλανδρίου, απαντούν ότι δεν είχε συναινέσει στη λήψη αποτυπωμάτων και έτσι αυτά που είχαν βρεθεί παρέμεναν «ορφανά». Νομότυπα, αποτυπώματα ελήφθησαν στις 8 Ιανουαρίου, όταν είχε συλληφθεί για την παραβίαση των περιοριστικών όρων με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος και γι’ αυτόν τον λόγο οι Αρχές προχώρησαν ξανά στη σύλληψή του.