Με τέσσερα εκατ. ευρώ επικηρύχθηκαν την Τετάρτη οι καταζητούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις Χριστόδουλος Ξηρός, Νικόλαος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, καθώς και οι εκτελεστές των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η αμοιβή προορίζεται για οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων και καθορίζεται στο ποσό του ενός εκατ. ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τονίζεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία, θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους μπορεί να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Την επικήρυξη των τρομοκρατών είχε προαναγγείλει το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, στο αμφιθέατρο της λεωφ. Αλεξάνδρας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι είναι τεράστια πρόκληση για τη χώρα το θέμα της τρομοκρατίας και καθήκον της Αστυνομίας να την αντιμετωπίσει.

Πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σχετίζεται άμεσα και με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πριν την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίον επίσης συζήτησε το θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα την επίσπευση της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που θα απασχολήσουν το αυριανό άτυπο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο.

Οι φυλακές Δομοκού θα μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας

Οι φυλακές Δομοκού επελέγησαν να μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα, όπως άλλωστε είχε εξαγγείλει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Χ. Αθανασίου, να μεταχθούν εκεί όλοι οι επικίνδυνοι κρατούμενοι.‬