Νέα παρέμβαση για τα φορολογικά πρόστιμα που επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας έκανε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το νέο φορολογικό σύστημα που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014 για τις επιχειρήσεις ο κ. Μίχαλος ανέφερε πως η ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΑ, ήδη έχουν αποστείλει στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, υπόμνημα, στο οποίο του επισημαίνουν ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν ριζικές τροποποιήσεις στη νέα φορολογική νομοθεσία.

«Τα πρόστιμα που προβλέπονται, όχι να τα πληρώσει δεν μπορεί κανείς, αλλά ούτε καν να τα προφέρει.Είναι εξοντωτικά και εξωπραγματικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εισπραχθούν. Θα είναι λοιπόν τεράστιο λάθος του υπουργείου Οικονομικών να μην προβεί άμεσα στον εξορθολογισμό τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.

Ο επικεφαλής του ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ προσέθεσε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει μία νέα θεώρηση του φορολογικού συστήματος, ώστε να καταστεί στην πράξη απλό, αποτελεσματικό και δίκαιο.