Το να βρεις ένα καλό adventure στις μέρες μας είναι πραγματική... περιπέτεια. Οι τίτλοι του είδους σπανίζουν και οι περισσότερες νέες προσπάθειες δεν έχουν το «κάτι» που μας έκανε να σπαζοκεφαλιάζουμε μπροστά στην οθόνη, μέχρι να λύσουμε όλους τους γρίφους. Η επιστροφή λοιπόν της δημοφιλούς σειράς των Broken Sword προκαλεί το ενδιαφέρον, καθώς μάλιστα πρόκειται για έναν τίτλο που χρηματοδοτήθηκε από τους ίδιους τους gamers, καθώς έτρεξε ειδική καμπάνια μέσω του Kickstarter.
Η υπόθεση του παιχνιδιού περιλαμβάνει τους γνωστούς πρωταγωνιστές της σειράς, οι οποίοι - μια πενταετία μετά την προηγούμενη περιπέτειά τους - συναντιούνται εκ νέου, αντιμέτωποι με ακόμα ένα μυστήριο.
Αυτήν τη φορά, καλούνται να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του ιδιοκτήτη μιας πινακοθήκης, αλλά και την κλοπή ενός πίνακα που φαινομενικά δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Τα μυστικά που κρύβει ο πίνακας όμως είναι μεγάλα - και αποκαλύπτονται όσο προχωρά το παιχνίδι - οδηγώντας τον παίκτη μέσα από ενδιαφέροντες και έξυπνους γρίφους στη λύση του μυστηρίου.
Το Broken Sword 5 ακολουθεί τη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή των προκατόχων του, τόσο ως προς τον χειρισμό όσο και ως προς του γρίφους και την πλοκή. Ο παίκτης χρειάζεται μόνο να «δείξει» με το ποντίκι του στην οθόνη, κάνοντας κλικ σε συγκεκριμένα σημεία (point and click), προκειμένου να γίνουν οι πράξεις που θέλει. Τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή του παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και στους γρίφους που αντιμετωπίζει, ενώ κομβικό είναι το ζήτημα των συζητήσεων με τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Οσο μιλάτε, όχι μόνο θα αποκαλύπτετε ενδιαφέροντα κομμάτια της πλοκής, αλλά και θα εκτιμήσετε το έξυπνο (και συχνά φαρμακερό) χιούμορ που έχουν επιστρατεύσει οι δημιουργοί.
Η υπόθεση του Broken Sword 5 είναι καλοδουλεμένη, με ανατροπές, μεστό σενάριο και ωραίους γρίφους που κάνουν την ενασχόληση μαζί του ιδιαίτερα απολαυστική.
Επίσης καλοδουλεμένα είναι τα γραφικά του παιχνιδιού, πιστά στο πνεύμα της σειράς, δίνοντας μια νότα νοσταλγίας στους παλιούς φίλους και βάζοντας στο κλίμα όσους ασχολούνται για πρώτη φορά με τα Broken Sword.
Μοναδικό ίσως «μελανό» σημείο είναι ότι όσοι τελειώσουν το παιχνίδι θα διαπιστώσουν ότι... έχει και συνέχεια, μια και είναι το πρώτο από δυο μέρη που ολοκληρώνουν την υπόθεση. Από την άλλη, το γεγονός αυτό αφήνει θετικές υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς οι φανατικοί έχουν κάτι να περιμένουν.
Με λίγα λόγια, το Broken Sword 5 καταφέρνει να αναβιώσει και μάλιστα με επιτυχία τη δημοφιλή σειρά των adventures, προσφέροντας έναν καθ' όλα αξιόλογο τίτλο σε μια «ρηχή» αγορά. Οι φίλοι της σειράς - αν δεν το έχουν αποκτήσει ήδη από το Kickstarter - σίγουρα αξίζει να ασχοληθούν μαζί του, ενώ και για τους υπόλοιπους είναι μια αξιόλογη επιλογή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από