Oι καθηγητές Παναγιώτης Λιαργκόβας, συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, και Πάνος Καζάκος, μέλος της Επιστημονικής του Επιτροπής, συνέταξαν την έκθεση, η οποία συζητήθηκε και εγκρίθηκε και από τα άλλα τρία μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας το 2009. Ο Πάνος Καζάκος είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα άλλα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Σπύρος Λαπατσιώρας, λέκτορας Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στέλεχος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Πικραμμένου, και ο Μιχάλης Ρηγίνος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι παραπάνω ακαδημαϊκοί αντικατέστησαν την πρώτη Επιστημονική Επιτροπή, υπό τη Στέλλα Μπαλφούσια, που είχε οδηγηθεί σε παραίτηση το 2011. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή έκθεσή τους υπερασπίζονται την τιμή των προκατόχων τους λέγοντας ότι «καταργήθηκαν» επειδή «τόλμησαν» να υποστηρίξουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.