Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην πώληση εκκλησιαστικών εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής, συλλεκτικής και χρηματικής αξίας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη της, τέσσερις Ελληνες, και συγκεκριμένα 34χρονος ιερέας, 42χρονος και δύο γυναίκες 55 και 56 ετών, καθώς και ένας 42χρονος Αλβανός.

Η δράση τους έλαβε τέλος μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, όταν σε προκαθορισμένο ραντεβού σε καφετέρια περιφερειακά της Λάρισας, δύο από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό που προσποιήθηκε  τον ενδιαφερόμενο αγοραστή δύο εικόνες, ένα Πεντηκοστάριο και ένα ασημένιο φωτοστέφανο αντί 60.000 ευρώ.

Οπως προέκυψε, ο αλλοδαπός παρέλαβε τα κατασχεθέντα αντικείμενα πριν από δύο χρόνια από τον 34χρονο ιερέα προκειμένου να τα πουλήσει και στη συνέχεια τα έδωσε προς φύλαξη στην 56χρονη. Η τελευταία, αφού τα κράτησε στην κατοχή της για περίπου έναν χρόνο, με τη σειρά της τα παρέδωσε στην 55χρονη, η οποία τα απέκρυψε στο σπίτι της και προχθές το πρωί τα παρέδωσε στον αλλοδαπό συλληφθέντα για να πωληθούν.

Κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων, όπως εικόνες, βιβλίο «Πεντηκοστάριο», λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, Ευαγγέλιο, Ευχολόγιο, ξύλινοι σταυροί και μεταλλικό νόμισμα, που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από