Με το θέμα των συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ –στην πορεία προς τις ευρωεκλογές –ανοιχτό, συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανατεθούν και οι αρμοδιότητες στα μέλη όλων των τάσεων.

Η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο θέλει να διασαφηνίσει με ποιους και πώς θα πάει στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Ωστόσο εκκρεμεί το ζήτημα της ονομασίας του συμμαχικού ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, το οποίο έχει προταθεί να είναι Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά (ΔΗΜΕΑΡ). Η συγκεκριμένη ονομασία δεν βρίσκει σύμφωνη τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου που θεωρεί ότι παραπέμπει ευθέως στη ΔΗΜΑΡ και εμφανίζει τις υπόλοιπες δυνάμεις να ακολουθούν την Αγίου Κωνσταντίνου.

Το θέμα συζητήθηκε και στη μυστική σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στους Φώτη Κουβέλη και Ανδρέα Λοβέρδο και σ’ αυτήν ο δεύτερος εξέφρασε τη διαφωνία του και επιφυλάχθηκε να περιμένει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης συζητήθηκε σε άλλη μυστική σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη με τη συμμετοχή των κ.κ. Μπεγλίτη και Καστανίδη, με αντικείμενο τη συμπόρευσή τους με τη ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης τηλεφώνησε στον διαμαρτυρόμενο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και του ζήτησε εξηγήσεις για την ανακοίνωση που εξέδωσε μιλώντας για αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς. «Βασίλη, αληθεύει ότι έβγαλες ανακοίνωση;» τον ρώτησε και εκείνος απάντησε «ναι, πρόεδρε, γιατί κάποιοι εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως». «Επρεπε να με ειδοποιήσεις πριν» του ανταπάντησε ο κ. Κουβέλης και το τηλεφώνημα ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση ότι κάποια στιγμή θα συζητήσουν από κοντά.

Το πρωί ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε πάντως δυσαρεστημένος και μιλώντας στον Βήμα FM σχολίασε: «Δεν ξέρω γιατί πρέπει να δυσφορεί κάποιος όταν λες τα αυτονόητα. Οτι πρέπει να υπάρχει δηλαδή κανονική λειτουργία των οργάνων του κόμματος και διαφάνεια και να το επιβεβαιώνεις καθημερινά στην πράξη. Καλώ τον κ. Κουβέλη να περιφρουρήσει τη λειτουργία του κόμματος. Δεν λέω για τη στάση του, αλλά κάποιοι έχουν κάνει τα ατοπήματά τους».