Οι ποσότητες της ζάχαρης που προσλαμβάνουμε κυρίως μέσω των τυποποιημένων προϊόντων είναι πολύ μεγάλες, επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ΑντώνηςΚαφάτος. «Σε πολλά τυποποιημένα τρόφιμα η ζάχαρη είναι το πρώτο ή δεύτερο συστατικό, πράγμα που σημαίνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό του, 70-80%, αποτελείται από ζάχαρη. «Αυτό συμβαίνει σε κρουασάν, μπισκότα. Παίρνουμε υπερβολικές ποσότητες. Γι’ αυτό και έχουμε αύξηση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη. Ολα αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Συνεπώς, αν τα καταναλώνεις από μικρή ηλικία, αυξάνεις πολύ τον κίνδυνο να εκδηλώσεις σακχαρώδη διαβήτη στο μέλλον».