Εντός του επόμενου τριμήνου αναμένεται να ξεκινήσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Αρχικά θα εκτελούνται δύο έως τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς τα Σκόπια και τη Σόφια που θα μεταφέρουν containers αλλά και χύδην φορτία.

Παράλληλα, σε συνδυασμό και με την εξέλιξη των έργων υποδομής του ΟΣΕ, θα ενισχυθεί η προοπτική μελλοντικής διείσδυσης στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση των υποδομών του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, καθώς πέραν της αξιοπιστίας και της ποιότητας του μεταφορικού έργου, θα συμβάλει και στην αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου και κατά συνέπεια της μεταφορικής διαδικασίας.

Την συμφωνία συνεργασίας θα οριστικοποιήσουν την Πέμπτη σε κοινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Σ. Αγγελούδης και ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ. Ζηλιασκόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοφανόπουλος, «η αναβάθμιση της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, προσδίδει αμοιβαία ωφελήματα και στις δυο υποδομές και δημιουργεί μεγάλη δυναμική για τις συνδυασμένες μεταφορές στην περιοχή με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από