Στην έξαρση των ακραίων καιρικών φαινομένων στον Καναδά το 2013 αποδίδεται το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με απαιτήσεις για αποζημιώσεις ύψους 3,2 δισεκ. δολαρίων, ένα ποσό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.

Η παγοθύελλα που έπληξε το νότιο Οντάριο και κατόπιν τον Ανατολικό Καναδά υπολογίστηκε ότι προκάλεσε ασφαλισμένες ζημίες ύψους 200 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων τρίτων έναντι των επιχειρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου σε επίπεδο που χαρακτηρίζεται το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

«Το 2013, οι φοβερές συνέπειες των νέων ακραίων καιρικών φαινομένων έπληξαν σκληρά τους Καναδούς», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών του Καναδά, Ντον Φορζερόν. «Από τις πλημμύρες στην Αλμπέρτα το περασμένο καλοκαίρι ως τις παγοθύελλες στο Οντάριο και σε περιοχές κοντά στις ακτές του Καναδά στον Ατλαντικό την περίοδο των εορτών, ειλικρινά, η κακοκαιρία έπληξε επίσης σκληρά και τις ασφαλιστικές εταιρείες».

Μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων ζημιών καταγράφηκε στις πλημμύρες οι οποίες σάρωσαν την Αλμπέρτα, τον Ιούνιο του 2013.

Αυτή η φυσική καταστροφή αποδείχθηκε η πιο δαπανηρή για τον ασφαλιστικό κλάδο του Καναδά στην Ιστορία, αφού οι ασφαλισμένες ζημίες ανήλθαν σε 1,74 δισεκ. δολάρια.

Τον Ιούλιο, η βροχόπτωση χωρίς ιστορικό προηγούμενο προκάλεσε ασφαλισμένες ζημίες ύψους 940 εκατ. δολαρίων στο Οντάριο. Επρόκειτο για την πιο δαπανηρή –για τις ασφαλιστικές– φυσική καταστροφή στην Ιστορία του Οντάριο και την δεύτερη πιο δαπανηρή σε όλη τη χώρα το 2013.

Τον περασμένο μήνα η Intact Financial, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις του Καναδά η οποία ειδικεύεται στον τομέα των ακινήτων, ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα ασφάλιστρά της κατά 15-20%, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα αυξημένα κόστη των καταστροφών τις οποίες προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από