Ο Ολυμπιακός πηγαίνει από νίκη σε νίκη αποδίδοντας κάτω του μετρίου για ένα ημίχρονο (!), η διαφορά αυξήθηκε από τον ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς και ο Μίτσελ ανεβαίνει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη προπονητών.

Ωστόσο το ζητούμενο για τον τεχνικό των Ερυθρολεύκων είναι η ομάδα του να έχει ψηλά στάνταρ απόδοσης για να μαγνητίζει τον κόσμο και για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στα ματς υψηλού επίπεδου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνάντηση με τον Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο δεν βλεπόταν! Παρ΄ όλα αυτά οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, Ολαϊτάν, Φουστέρ, Ντομίνγκες έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο 45λεπτο και οδήγησαν την πειραϊκή ομάδα στη νίκη (2-0). Ο ισπανός προπονητής θέλει ο Ολυμπιακός με την απόδοση του να αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλάθλους και να βρίσκεται σε φουλ φόρμα ενόψει των δύσκολων αγώνων με τη Γιουνάιτεντ.

Στην 43η θέση ο Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός σημειώνει λοιπόν νίκες και ο Μίτσελ ανεβαίνει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των προπονητών.

Ο προπονητής των νταμπλούχων ανέβηκε πέντε θέσεις και βρέθηκε στην 43η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 6.256 πόντους, όπως δημοσιεύεται στο «coachworldranking.com». Ο Ισπανός στην προηγούμενη μέτρηση βρισκόταν στην 48η θέση. Εντύπωση προκαλεί ότι ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόιες βρίσκεται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 9.352 βαθμούς.

Ο Ολαϊτάν

Ο Μάικλ Ολαϊτάν αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της Δευτέρας και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Ο νιγηριανός επιθετικός υπέστη κάκωση στον ώμο και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τρίτη. Ο Μίτσελ περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστώσει αν θα υπολογίζει τον Ολαϊτάν στον αγώνα ρεβάνς με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Τετάρτη στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ύστερα από το 4-0 του πρώτου αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Κάμπελ

Ο τεχνικός της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ ετοιμάζει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα το ερχόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με δημοσίευμα του «caughtoffside». Ο αλσατός κόουτς επιθυμεί την απόκτηση του Τζούλιαν Ντράξλερ από την Σάλκε και η Άρσεναλ φαίνεται οτι μπορεί να καλύψει τη ρήτρα των 45 εκατ. ευρώ που έχει ο 20χρονος Γερμανός στο συμβόλαιο του. Ετσι λοιπόν η Αρσεναλ θα αναγκαστεί να πουλήσει παίκτες της οι οποίοι αγωνίζονται δανεικοί και δεν έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στους Κανονιέρηδες.

Στη λίστα των παικτών προς πώληση βρίσκεται ο Κάμπελ και ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Αρσεναλ για να αγοράσει τα δικαιώματα του κοσταρικανού διεθνούς εξτρέμ. Υπό παραχώρηση βρίσκονται και οι Γιοχάν Ντζουρού ,Φράνσις Κοκλέν Ιγκάσι Μίκελ οι οποίοι προορίζονται σε Αμβούργο, Φράιμπουργκ, Λέστερ, αντίστοιχα. Εξάλλου διαθέσιμοι προς πώληση είναι οι Παρκ Τσου-Γιονγκ, Νίκλας Μπέντνερ.

Ο Ρομπέρτο

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ρομπέρτο μπήκε για ακόμα μία εβδομάδα στην καλύτερη ενδεκάδα των Ισπανών οι οποίοι αγωνίζονται εκτός συνόρων της χώρας τους. Η ιστοσελίδα του «Eurosport» , στην ισπανική της έκδοση, βγάζει κάθε Δευτέρα την κορυφαία ενδεκάδα και ο Ρομπέρτο συμπεριλήφθηκε σ’ αυτή αποσπώντας θετικά σχόλια. Οι υπόλοιποι δέκα είναι οι: Μονρεάλ, Καθόρλα (Άρσεναλ), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Καγιεχόν (Νάπολι), Σίλβα, Νάβας (Μάντσεστερ Σίτι), Γιορέντε (Γιουβέντους), Ροντρίγκο (Μπενφίκα), Μορένο (Μπιρκιρκαρά), Γκαρσία (Μακάμπι Τελ Αβίβ ).

Ο Ιμπραίμ

Ο νορβηγός μέσος Αμπντί Ιμπραΐμ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και απέρριψε πρόταση της Βαλερένγκα. Ο Ιμπραίμ τόνισε στο κανάλι TV2 ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σοβαρή προοπτική στην καριέρα του και ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχει δείξει η Μπολόνια.

Ο Τζιμπούρ

Ο τεχνικός της Σίβασπορ Ρομπέρτο Κάρλος επιβεβαίωσε στον τουρκικό Τύπο ότι δεν υπολογίζει τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Στην προπόνηση της Δευτέρας ο βραζιλιάνος προπονητής μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ξεκαθάρισε πως ο Ραφίκ Τζιμπούρ θα αποχωρήσει από τη Σίβασπορ γιατί δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του. Στον τουρκικό Τύπο μίλησε και ο αλγερινός διεθνής φορ του Ολυμπιακού (έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016) υποστηρίζοντας ότι θα φύγει από τη Σίβασπορ.