Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ζοζέ Μουρίνιο ενέκρινε την απόκτηση του καμερουνέζου φορ Σάμουελ Ετό, πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν. Οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί στην Ιντερ και μαζί είχαν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, ωστόσο έκτοτε η καριέρα του 32χρονου, πλέον, επιθετικού άρχισε να παίρνει την κατιούσα. Πολλοί τον είχαν ξεγράψει, όχι όμως ο Πορτογάλος!

Και ο Ετό φρόντισε να τον αποζημιώσει για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, με το να του δώσει ξανά κίνητρο ύστερα από δύο μίζερα χρόνια στη ρωσική Ανζί, σκοράροντας τρεις φορές απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οδηγώντας την Τσέλσι σε μία καθαρή νίκη (3-1, καθώς μείωσε ο Τσικαρίτο Ερνάντεζ στο 72′) η οποία διόγκωσε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή ήταν η 100ή νίκη για τον Μουρίνιο στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ (όλες καταγράφονται στο ενεργητικό με την ταυτότητα του προπονητή της Τσέλσι, καθώς δεν έχει εργαστεί σε άλλη ομάδα της Αγγλίας) σε ένα ματς που εξαρχής αντιμετωπιζόταν ως χαμένη υπόθεση για την παραπαίουσα Γιουνάιτεντ, αν σκεφθεί κανείς ότι οι βρετανοί μπουκμέικερ έδιναν ακλόνητες αποδόσεις φαβορί στην ομάδα του Λονδίνου.

Πάντως, η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας δεν διαφοροποιήθηκε. Η Αρσεναλ διατηρήθηκε σε αυτήν ξεπερνώντας σχετικά εύκολα το εμπόδιο της συμπολίτισσάς της Φούλαμ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που ξεπέρασε τα 100 γκολ, παραμένει έναν βαθμό πίσω της και έναν μπροστά από την τρίτη Τσέλσι.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ: Σάντερλαντ – Σαουθάμπτον 2-2, Αρσεναλ – Φούλαμ 2-0, Κρίσταλ Πάλας – Στόουκ 1-0, Μάντσεστερ Σίτι – Κάρντιφ 4-2, Νόριτς – Χαλ 1-0, Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ 1-3, Λίβερπουλ – Αστον Βίλα 2-2, Σουόνσι – Τότεναμ 1-3, Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1. Σήμερα (22.00) θα διεξαχθεί ο αγώνας Γουέστ Μπρομ – Εβερτον.

Η χορηγός εταιρεία της πρώτης, ονόματι Zoopla (σελίδα στο Διαδίκτυο που ασχολείται με πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων) απείλησε ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία των 3,5 εκατ. ευρώ με την ομάδα αν αγωνιστεί ο Νικολά Ανελκά, ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστική χειρονομία σε προηγούμενο ματς.

Η βαθμολογία: Αρσεναλ 51, Μάντσεστερ Σίτι 50, Τσέλσι 49, Τότεναμ, Λίβερπουλ 43.