Αυξάνεται η πίεση που δέχεται ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, σχετικά με το κόστος της μεταγραφής του Νεϊμάρ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα El Mundo τη Δευτέρα, οι Μπλαουγκράνα διέθεσαν 95 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του βραζιλιάνου επιθετικού και όχι 57 εκατ. € όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η ισπανική εφημερίδα τονίζει πως ο Ροσέλ πλήρωσε στην πραγματικότητα συνολικά 95 εκατ. €, σε μία περίπλοκη συμφωνία για τον 21χρονο άσο, η οποία περιλάμβανε όχι μόνο τη Σάντος, αλλά και μία εταιρεία, η οποία κατείχε μέρος των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ, καθώς και τον πατέρα του παίκτη, ο οποίος ενεργούσε ως ατζέντης του.

Η El Mundo υπογραμμίζει ότι είχε πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία ο Ροσέλ κατέθεσε στον δικαστή Πάμπλο Ρουθ, ο οποίος ερευνά την εν λόγω συμφωνία, καθώς ένα μέλος του συλλόγου της Μπαρτσελόνα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενο πως ο Ροσέλ δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής για τη μεταγραφή.

Ο Ρουθ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ετυμηγορία του και δεν έχει αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Μπαρτσελόνα.

O Ροσέλ πάντως, σε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Δευτέρας, επανέλαβε ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε 57,1 εκατ € και ζήτησε δημόσια από τον δικαστή Ρουθ να τον καλέσει να καταθέσει.