Ηταν ένα ζευγάρι η ζωή του οποίου θα μπορούσε να γίνει επιτυχία του Μπόλιγουντ. Η ιστορία του όμως μετατράπηκε ξαφνικά σε μια τραγωδία που έχει σοκάρει την Ινδία των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Πρωταγωνιστές ο Σάσι Θαρούρ, υπουργός Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων της Ινδίας και η τρίτη σύζυγός του Σουνάντα Πουσκάρ.

Εκείνος είναι ένας γλυκομίλητος πολιτικός από τη Νότια Ινδία με διεθνή καριέρα χάρη στη θητεία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών δίπλα στον Κόφι Ανάν. Εκείνη ήταν μια καλλονή από το Κασμίρ. Οι δυο τους συναντήθηκαν το 2009 και παντρεύτηκαν το 2010. Το απόγευμα της Παρασκευής όμως, η Σουνάντα Πουσκάρ βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Ινδίας, μόλις μερικές ημέρες αφότου είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο που κλόνισε τη σχέση του ζευγαριού και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των ινδικών ΜΜΕ.

Ολα ξεκίνησαν από το twitter με το οποίο ο ινδός πολιτικός είναι παθιασμένος. Το 2009, μάλιστα, είχε κερδίσει και τον τίτλο του «μίστερ twitter» καθώς τον ακολουθούσαν τουλάχιστον 160 χιλιάδες ενώ σήμερα περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, η 52χρονη Σουνάντα Πουσκάρ αποφάσισε να αξιοποιήσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσει στους followers του συζύγου της τα SMS που εκείνος αντάλλασσε με τη φερόμενη ως ερωμένη του, την 41 ετών Μεχρ Ταράρ, μια ελκυστική δημοσιογράφο από το Πακιστάν. Μεταξύ των όσων απόρρητων κοινοποίησε η απατημένη σύζυγος περιλαμβάνονταν και δηλώσεις αγάπης της δημοσιογράφου προς τον υπουργό καθώς και η παραδοχή από τη μεριά του ότι η παράνομη σχέση τους είχε αποκαλυφθεί.

«ΧΑΚΕΡ» Η ΣΥΖΥΓΟΣ. «Παραβίασαν τον λογαριασμό μου», έσπευσε να δηλώσει εκείνος ελπίζοντας να προλάβει το σκάνδαλο. «Το έκανα εγώ» αποκάλυψε η σύζυγός του, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα ότι «αυτή η ηλίθια πακιστανή δημοσιογράφος προσπαθεί να τυλίξει τον σύζυγό μου από τον Απρίλιο». Την κατηγόρησε μάλιστα ότι είναι κατάσκοπος των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν. Επειτα από την αναπαραγωγή των αποκαλύψεων από τα ινδικά μέσα, την προηγούμενη Πέμπτη το ζευγάρι έδωσε στη δημοσιότητα μια κοινή ανακοίνωση με την οποία διέψευσε τις φήμες περί κρίσης και τόνιζε πως παραμένει ευτυχισμένο.

Την επόμενη ημέρα, όμως, η Σουνάντα Πουσκάρ ήταν νεκρή. Ο άνθρωπος που τη βρήκε να κείτεται στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, όπου το ζευγάρι είχε μετακομίσει προσωρινά εξαιτίας έργων συντήρησης στην οικία τους, ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της. Ο θάνατος της Πουσκάρ χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς που πραγματοποίησαν τη νεκροψία «αιφνίδιος και αφύσικος». Ανέφεραν επίσης ότι το σώμα της έφερε τραύματα, δίχως ωστόσο να προσδιορίσουν τον τύπο. Οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις αποκλείουν το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης ενώ για να λάβει τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων ο Σάσι Θαρούρ θα πρέπει να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη.

Για να ξεπεράσει το σκάνδαλο όμως θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερο χρόνο. Το 2010, ο «μίστερ tweeter» αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας εξαιτίας της ανάμειξης του σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία ενεπλάκη και η Σουνάντα Πουσκάρ. Σήμερα, το ερωτικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο επιφανής πολιτικός ενδέχεται να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Μαΐου στις οποίες θα είναι υποψήφιος για τη Γερουσία.