«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπευθύνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Αμανατίδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι άθεος».

«Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του. Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης. Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος» προσθέτει η Συγγρού.

«Απειλούν με “χειροβομβίδες”, εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως πού θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.