Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κατόρθωσε στο β΄ ημίχρονο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού με την είσοδο των Φουστέρ, Ολαϊτάν, Ντομίνγκες και να πάρει τη νίκη με 2-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Ερυθρόλευκοι έφθασαν τα 59 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχουν δεχτεί μόλις 6 και βρίσκονται μέσα στο στόχο της δημιουργίας νέου ρεκόρ καλύτερης επίθεσης και άμυνας.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου στάθηκε πολύ καλά στο α΄ ημίχρονο, παγίδευσε το παιχνίδι των νταμπλούχων και κράτησε τα ατού του Μίτσελ μακριά από την εστία του Πρζιρόφσκι. Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο παρά το γεγονός ότι έπαιξε φουλ επίθεση με τετράδα τους Μήτρογλου, Σαβιόλα, Κάμπελ, Βάις δεν είχε δύναμη και δεν έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του. Ο Λεβαδειακός με έξυπνη τακτική κατόρθωσε να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του και παίζοντας με το σύστημα των αντεπιθέσεων απείλησε δύο φορές με τον Μάρτινς (18΄, 38΄).

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή της μπάλας δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Βάις (7΄), Μήτρογλου (45΄), όμως δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η απόδοση των γηπεδούχων ήταν κάτω του μετρίου, ο κόσμος απογοητεύτηκε και ο Μίτσελ προβληματίστηκε με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του. Στο β΄ ημίχρονο ο ισπανός τεχνικός έριξε στον αγώνα τους Ολαϊτάν, Φουστέρ στις θέσεις των Μήτρογλου , Βάις, αντίστοιχα. Ο Μήτρογλου παρουσιάστηκε με νέο λουκ και φάνηκε ότι δεν έχει βρει το ρυθμό του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Οπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι που αγωνίστηκε σαν αλλαγή έτσι και στο ματς με τον Λεβαδειακό δεν βρήκε τα πατήματα του και θέλει παιχνίδια στα πόδια του. Να σημειωθεί ότι ο Πιστολέρο είχε σημειώσει χατ-τρικ στο ματς του α΄ γύρου στη Λιβαδειά (0-3).

Οι δύο αλλαγές του Μίτσελ ήταν πρωταγωνιστές της φάσης του γκολ (54΄). Σε σέντρα του Χολέβας , ο Σαβιόλας γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Φουστέρ έστρωσε στον Ολαϊτάν ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πρζιρόφσκι (1-0). Ο 21χρονος νιγηριανός επιθετικός ψηφίστηκε MVP της συνάντησης.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Νίκος Καραγεωργίου προσπάθησε με τις δύο αλλαγές των Μάνγκα , Νικολακάκη να αλλάξει τη μορφή του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα κατάφεραν γιατί ο Ολυμπιακός είχε ένταση και ουσία στο παιχνίδι του. Οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τους Σαβιόλα (59΄), Φουστέρ (67΄), Ολαϊτάν (76΄, 80΄) και στο 82΄ο Χολέβας με αριστερό δυνατό σουτ κλείδωσε τη νίκη (2-0). Προηγήθηκε σέντρα του Ντομίνγκες ο οποίος ήταν η τρίτη αλλαγή του Μίτσελ (73΄).

Ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες στο 87΄ λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Μάντζιου (έκανε κοντρόλ της μπάλας με απλωμένο το χέρι) και δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή Μαντάκη (Ημαθείας).

Κίτρινη κάρτα: Παπαδόπουλος, Καπό, Κώτσιος, Μάντζιος, Μουλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ, Βάις (46΄ Φουστέρ), Σαβιόλα (73΄ Ντομίνγκες) , Μήτρογλου (46΄ Ολαϊτάν).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ (66΄ Νικολακάκης), Πετράτσι (85΄ Σκέμπης), Μάρτινς, Καπό (65΄ Μάνγκας), Μάντζιος.