Εκρηξη με 22 τραυματίες σημειώθηκε στη διάρκεια πορείας αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Bluesky, που υποστηρίζει τους διαδηλωτές, ένας εκρηκτικός μηχανισμός ερίφθη εναντίον της πορείας και τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι.

«Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας)», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας, συνταγματάρχης Ανούσα Ρομιάναν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ δήλωσε πως είναι καιρός για τις αρχές να ανακτήσουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση πιθανόν να χάνει την υπομονή της με τους διαδηλωτές.

Ο κ. Τοβιτσακτσαϊκούλ, ο οποίος έκανε δηλώσεις ενώ μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων, συνοδευόμενη από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ξεκινούσε για να μεταβεί σε ένα κυβερνητικό γραφείο που εκδίδει διαβατήρια και να πείσει τους διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί να αποχωρήσουν και να επιτρέψουν τη λειτουργία του. «Αν (οι εν λόγω αξιωματούχοι) τα καταφέρουν, αυτό μπορεί να γίνει παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλα υπουργεία», είπε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση κινείται τώρα για να τερματίσει τον αποκλεισμό υπουργείων και αρκετών σημαντικών διασταυρώσεων στην πόλη, απάντησε: «Σύντομα. Είναι καιρός. Πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι».