Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την αστυνομία της Αζούσα, μιας περιοχής κοντά στο Λος Άντζελες, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε δασώδη περιοχή, πολύ κοντά στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τους ξερούς θάμνους και οδήγησαν τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση σχεδόν 900 σπιτιών, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε μια απόκρημνη περιοχή, όπου υπάρχουν σπίτια χτισμένα ως τους πρόποδες του βουνού Σαν Γκάμπριελ, ενώ κάποια μεμονωμένα σπίτια βρίσκονται ακριβώς στο επίκεντρό της.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής έχουν καεί 17.000 στρέμματα, ενώ ένα νέφος καπνού έχει καλύψει μέρος του Λος Άντζελες, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Νέιθαν Τζούντι, εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας δασοπροστασίας.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή, έχουν καταγράψει εικόνες από πολλά κατεστραμμένα σπίτια.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος περισσότεροι από 550 πυροσβέστες με τη συνδρομή οκτώ ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών.

Η Αστυνομία της Γκλεντόρα, μιας γειτονικής πόλης στην Αζούσα, ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να άναψαν φωτιά την ώρα που έκαναν κάμπινγκ, η οποία στη συνέχεια ξέφυγε από τον έλεγχό τους περίπου στις 06:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας).

«Οι συλληφθέντες είναι συνεργάσιμοι (…) κι ένας εξ αυτών παραδέχθηκε ότι άναψε φωτιά», δήλωσε ο Τιμ Στάαμπ, διοικητής της Αστυνομίας της Γκλεντόρα.