Η Τζάκι Κένεντι είχε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τον διάσημο ρώσο χορευτή Ρούντολφ Νουρέγεφ στη διάρκεια της προεδρίας του συζύγου της, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο. Αυτός ήταν ένας τρόπος να αντιδράσει στις διαρκείς εξωσυζυγικές σχέσεις του Τζον Κένεντι, υποστηρίζει ο Ντάργουιν Πόρτερ, συγγραφέας του βιβλίου «Το ροζ τρίγωνο: οι καβγάδες και οι ιδιωτικές ζωές του Τενεσί Ουίλιαμς, του Γκορ Βιντάλ και του Τρούμαν Καπότε».

Ο Πόρτερ ισχυρίζεται ότι και η Τζάκι είχε τις δικές της εξωσυζυγικές σχέσεις, μεταξύ των οποίων ο Νουρέγεφ, ο οποίος αυτομόλησε στις ΗΠΑ από τη Σοβιετική Ενωση το 1961 και πέθανε από AIDS το 1993. Τους σύστησε ο συγγραφέας Γκορ Βιντάλ, που ήταν από τους πιο στενούς φίλους της, και εκείνη τον κάλεσε να χορέψει στον Λευκό Οίκο το 1963 μαζί με την παρτενέρ του Μαργκότ Φοντέιν.

Σε αυτή την επίσκεψη οι δυο τους ήπιαν τσάι και η σχέση τους προχώρησε: «Ο JFK είχε μια κουνιστή πολυθρόνα από τη Βόρεια Καρολίνα στο δωμάτιο και ο Νουρέγεφ κάθησε εκεί», γράφει ο Πόρτερ. «Κάθησε και της είπε: «Αντίθετα με τον σύζυγό σου, εγώ δεν έχω πρόβλημα με την πλάτη μου». Ο Τρούμαν Καπότε και ο Γκορ Βιντάλ ισχυρίζονται ότι αυτή ήταν η αρχή της σχέσης τους».

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι «ο ένας συνεπήρε τον άλλον. Η σχέση συνεχίστηκε παρότι και η αδελφή της Τζάκι, Λι Ράτζβιλ, φημολογείται ότι διατηρούσε παράλληλο δεσμό με τον Νουρέγεφ. «Αυτό δημιούργησε ρήξη μεταξύ των δύο αδελφών, όμως η Τζάκι φαίνεται ότι ερωτεύθηκε τον Ρώσο πραγματικά», σχολιάζει ο Πόρτερ.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί στις 7 Φεβρουαρίου, υποστηρίζει παλαιότερες φήμες ότι ο Νουρέγιεφ διατηρούσε στενή σχέση (με ερωτικές προεκτάσεις) και με τον αδελφό του αμερικανού προέδρου, τον Ρόμπερτ Κένεντι –μάλιστα αναφέρει πως υπήρξαν μάρτυρες που είδαν τον χορευτή «να φιλιέται παθιασμένα με τον Μπομπ σε τηλεφωνικό θάλαμο της Νέας Υόρκης».