Στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ του Παρισιού παρέμεινε χθες για έβδομη μέρα, «σε εύθραυστη κατάσταση» και «με χαμηλή ακόμη πίεση», η επίσημη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ. Τα γαλλικά Μέσα φρόντισαν ωστόσο να συντηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού μεταδίδοντας πολλές και ενίοτε αντιφατικές πληροφορίες για το ερωτικό τρίγωνο που εξακολουθεί να σχηματίζει –μέχρι νεωτέρας –η Βαλερί Τριερβελέρ με τον πρόεδρο της Γαλλίας και την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, για παράδειγμα, υποστήριξε πως το γεγονός ότι ο Ολάντ δεν έχει πατήσει το πόδι του στο νοσοκομείο όπου οδήγησε την Τριερβελέρ η αποκάλυψη της κρυφής του σχέσης με τη Γκαγέ, έχει πονέσει βαθιά την προδοθείσα. Η Ελιζαμπέτ Μαρτισού, από την άλλη πλευρά, προϊσταμένη πολιτικού ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο του RTL, μετέφερε διαβεβαίωση της Τριερβελέρ πως ο Ολάντ «δεν αδιαφορεί γι’ αυτή σε μια στιγμή τόσο επώδυνη». Η Βαλερί «διευκρίνισε στο RTL πως είναι οι γιατροί αυτοί που απαγορεύουν στον αρχηγό του κράτους να την επισκεφθεί –μια καθιερωμένη πρακτική σε περιπτώσεις μεγάλης ψυχολογικής πίεσης». Αλλά ο Ολάντ «μιλάει με την ομάδα των ιατρών», τους έχει μάλιστα «συναντήσει προσωπικά». Επιπλέον, «οικείοι της πρώτης συντρόφου σημειώνουν πως έχει δεχθεί λουλούδια και σοκολάτες, τα οποία εκλαμβάνει ως ενδιαφέρον από την πλευρά του προέδρου».

«ΜΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ». «Σε κάποιους φίλους λέει πως είναι αποφασισμένη να πολεμήσει [για τον Ολάντ]. Σε άλλους, εμφανίζεται περισσότερο παραιτημένη», μετέδωσε το Europe 1. Την περασμένη Παρασκευή, πάντως, η Βαλερί ήταν έξαλλη: «Με εξευτέλισε ενώπιον ολόκληρης της χώρας», ξέσπασε, σύμφωνα με το «Λε Κανάρ Ανσενέ», στον γενικό γραμματέα του Ελιζέ. Η ίδια εφημερίδα μίλησε για «νευρικό κλονισμό», το RTL το διέψευσε –για να προσθέσει πως «η κατάστασή της είναι εύθραυστη, δεν μπορεί να σταθεί όρθια».

Ολοι συμφωνούν λίγο – πολύ πως ο Ολάντ είπε την αλήθεια στη Βαλερί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, λίγες ώρες προτού κυκλοφορήσει στα περίπτερα το «Κλόουζερ». Σύμφωνα με το περιοδικό «Λε Πουάν», μάλιστα, «εμφανίστηκε ψυχρός, αδυσώπητος»∙ η Τριερβελέρ κατέρρευσε, γύρισε σπίτι της, πήρε «μερικά χάπια» –αλλά όχι, «δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας». Και την επομένη ζήτησε η ίδια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο διότι ένιωθε «μόνη και στο χείλος μιας αβύσσου» –αν και σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ήταν ο Ολάντ αυτός που επέμεινε.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ο Ολάντ υποσχέθηκε στους Γάλλους πως η ερώτηση αν «παραμένει η Βαλερί Τριερβελέρ πρώτη σύντροφος της Γαλλίας» θα έχει απαντηθεί πριν από το επίσημο ταξίδι στο οποίο είχε προγραμματιστεί να τον συνοδεύσει στις 11 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορεί να μιλήσει όσο εκείνη παραμένει στο νοσοκομείο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο «πηγή από το περιβάλλον του ζεύγους». Το «Κλόουζερ», όμως, υποσχόταν «νέες φωτογραφίες και αποκλειστικές πληροφορίες» για τη σχέση Ολάντ – Γκαγέ στο σημερινό του τεύχος.

Αγωγή κατά του «Κλόουζερ» κατέθεσε η Ζιλί Γκαγέ διεκδικώντας αποζημίωση 50.000 ευρώ, επιπλέον 4.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δημόσια απολογία που θα καλύπτει το ήμισυ του εξωφύλλου του