Ο εμπρηστικός μηχανισμός που προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα με έπιπλα κουζίνας που διατηρεί (μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη) ο πρώην διαιτητής του μπάσκετ και νυν μέλος της ΚΕΔ Νίκος Ζαβλανός επί της οδού Κηφισίας στο ύψους του Χαλανδρίου, δύσκολα θα αποκτήσει επώνυμους δράστες! Οπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις σε διαιτητές, οι κακοποιοί δεν εντοπίζονται ούτε και υποδεικνύονται από τα θύματα, αν και υπάρχουν φορές που τους αναγνωρίζουν. Οι περιπτώσεις είναι πολλές και τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν:

– Το 1989, μετά τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό (ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο με ένα πέναλτι που δεν έκανε ποτέ ο Μιχάλης Βλάχος στον Βαζέχα) και την ΑΕΚ, ο διαιτητής της αναμέτρησης Φίλιππος Μπάκας ξυλοκοπήθηκε άγρια από αγνώστους σε περιοχή πλησίον του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

– Το 1990 ο διαιτητής Γιώργος Σπανέας πλήρωσε την ατυχή έμπνευσή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε γλίστρημα του Γιώργου Γεωργιάδη στην περιοχή του Πανιωνίου με… φωτιά! Το μαγαζί με ελαστικά αυτοκινήτων που διατηρούσε στο Μπραχάμι πυρπολήθηκε την επομένη του ματς.

– Στις 22 Ιουλίου 1999 άγνωστος πυροβόλησε στο Κερατσίνι τον άλλοτε διαιτητή και μετέπειτα πρόεδρο του Συλλόγου Διαιτητών Πειραιά Γιάννη Σπάθα. Δέχθηκε 6 σφαίρες στα πόδια, αλλά αρνήθηκε να περιγράψει τον δράστη παρόλο που είχε δει το πρόσωπό του.

– ΤονΦεβρουάριοτου2000, ο τότε διαιτητής Γιώργος Δούροςείδε το καθαριστήριο ρούχων που διατηρούσε στην Κόρινθο να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

– Τον Οκτώβριο του 2009 κακοποιοί έκαψαν τη μοτοσικλέτα του βοηθού διαιτητή της Σούπερ Λίγκας Αντώνη Καρατζίκα.

– Στις 16/11/2009, καταγράφηκε έκρηξη σε κατάστημα με ορθοπεδικά στον Βόλο. Λέγεται ότι οι δράστες είχαν ως στόχο μαγαζί με το οποίο διατηρούσε εργασιακή σχέση ο πρώην διαιτητήςΓιώργος Δαλούκας,αλλά έκαναν λάθος!

– Τον Δεκέμβριο του 2009 δυο άνδρες εισέβαλαν στο κατάστημα με είδη ένδυσης όπου εργαζόταν ως υπάλληλος ο διαιτητής Απόστολος Αμπάρκιολης ο οποίος χτυπήθηκε στο σώμα με λοστό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

– Στις 3/3/2010 άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό (τέσσερα γκαζάκια και μαζί τους ενσωματωμένο ένα δοχείο με πετρέλαιο) στο βουλκανιζατέρ του τότε διεθνούς ρέφερι Δημήτρη Καλόπουλου.

– Εντεκα ημέρες μετά, επίθεση δέχθηκε ο βοηθός στον αγώνα Λεβαδειακός – Ξάνθη, Λ. Βασιλειάδης. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη και το θύμα κατάφερε να ξεφύγει από τους δυο δράστες με τρία σπασμένα δάχτυλα στο χέρι του.

– Διπλή επίθεση στον Κύρο Βασσάρα! Στις 22/3/2010 βόμβα μολότοφ προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγαζόταν το ταξιδιωτικό γραφείο του. Τον επόμενο Οκτώβριο τέσσερις άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στα Καμίνια μόλις αποβιβάστηκε από ταξί. Συνέβη μετά από ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο οποίο ήταν παρατηρητής διαιτησίας.

– Στις 19/1/2010 ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, έπειτα από αγωνιστικά τεστ για τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας.

– Τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου 2011 κακοποιοί επιχείρησαν να κάψουν το μαγαζί του Χρήστου Ρήγα, γιου του αρχιδιαιτητή της Ευρωλίγκας Κώστα Ρήγα. Συνέβη ύστερα από εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, από την Μπαρτσελόνα.

– Τον Φεβρουάριο του 2012 άγνωστοι κατέστρεψαν με εκρηκτικό μηχανισμό τον φούρνο που διατηρούσε ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας στην Καλαμάτα.