Το εργοτάξιο στη σήραγγα των Τεμπών επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των συγκεκριμένων έργων τον προσεχή Μάρτιο.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του, τα οδικά αυτά έργα είναι από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη που γίνονται την περίοδο αυτή.

«Η Ελλάδα της κρίσης σταμάτησε τα έργα το Μάιο του 2011 και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την επανέναρξη των εργασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, σηματοδοτώντας έτσι την Ελλάδα της ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε επίσης τη σημασία των έργων από οικονομικής άποψης αλλά και την συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, καθώς, όπως παρατήρησε, αυτή την περίοδο απασχολούνται 600 άτομα στα οδικά έργα και με την επανέναρξή τους θα φθάσουν τα 1000.

Όπως ανέφερε δε, ο διευθυντής λειτουργίας της αναδόχου εταιρείας, «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» Γιάννης Νασιούλης, εφόσον δεν προκύψουν άλλα προβλήματα στη χρηματοδότηση, το έργο θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τιμή των διοδίων ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ότι ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπεται από την σύμβαση.