Στην αναμπουμπούλα ο λύκος και οι… μάνατζερ χαίρονται. Η υψηλή ανταγωνιστικότητα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ σε συνδυασμό με την αγωνιστική πτώση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δημιουργούν ιδανικό κλίμα για να κινηθούν οι μάνατζερ και να ανεβάσουν τις τιμές των υποψήφιων προς μεταγραφή ποδοσφαιριστών.

Την πρώτη μεγάλη κίνηση έκανε χθες η Τσέλσι, ολοκληρώνοντας την απόκτηση του σέρβου αμυντικού μέσου Νεμάνια Μάτιτς από την Μπενφίκα αντί 25 εκατ. ευρώ. Ο Μάτιτς είχε δοθεί πριν από δύο χρόνια στους Αετούς ως μέρος των ανταλλαγμάτων για την απόκτηση του Νταβίντ Λουίς και είχε αξιολογηθεί στα 3 εκατ. ευρώ!

Κι αν το λάθος της η Τσέλσι το πλήρωσε 22 εκατ. ευρώ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δηλώνει πρόθυμη να πληρώσει 48 εκατ. ευρώ για να διορθώσει ένα λάθος του Αλεξ Φέργκιουσον. Συγκεκριμένα, ο νυν κόουτς της Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόιες συναντήθηκε με εκπροσώπους της Γιουβέντους και συζήτησε το ενδεχόμενο μεταγραφής του Πολ Πογκμπά, για τον οποίο οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι πρόθυμοι να δώσουν το παραπάνω ποσό. Μέχρι πριν από δύο χρόνια ο Πογκμπά ήταν παίκτης της Γιουνάιτεντ, τον οποίο όμως άφησε ανεκμετάλλευτο ο Φέργκιουσον και αυτός με τη σειρά του έφυγε ως ελεύθερος.

Λόγω της αγωνιστικής πτώσης της η Γιουνάιτεντ ψάχνει απεγνωσμένα παίκτες σε όλη την Ευρώπη αλλά προς το παρόν συναντά πόρτες κλειστές. Αντερ Ερέρα, Μάρκους Ρόις, Ντιέγκο Κόστα, Ιλκάι Γκουντογκάν και Ρόμπερτ Μούριτς βρίσκονται στη λίστα του Μόιες, ενώ οι Αντερσον (στη Φιορεντίνα) και Νάνι (στη Σπόρτινγκ) είναι πιθανόν να φύγουν από το Ολντ Τράφορντ.

Στη λίστα του Αρσέν Βενγκέρ τα ονόματα είναι λιγότερα. Πρώτο και καλύτερο φιγουράρει του Γερμανού Τζούλιαν Ντράξλερ της Σάλκε.

Οι Ρώσοι της Ζενίτ κατέθεσαν πρόταση 50 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα για να πάρουν «πακέτο» τον ισπανό επιθετικό Ροντρίγκο και τον αργεντινό αμυντικό Εζεκιέλ Γκαράι.

Παραπονεμένη δεν μένει η Πόρτο, καθώς τα δημοσιεύματα θέλουν τη Μάντσεστερ Σίτι να δίνει 50 εκατ. ευρώ για τον γάλλο αμυντικό Μανγκαλά.