Αίσθηση προκάλεσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη γιορτή της κοπής της πίτας των εργαζομένων στην Προεδρία ότανευχαρίστησε τους τελευταίους για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκεται μαζί τους.

Με καθυστέρηση 20 λεπτών εμφανίστηκε στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων ο Κάρολος Παπούλιας και αφού έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι πίτα, στο οποίο περιείχε και το φλουρί (το κέρδισε ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας) άρχισε τις ευχαριστίες προς το προσωπικό και τον αποχαιρετισμό.

Ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν προβλέπει εκλογές εντός του 2014 και απάντησε «να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα. Δεν προβλέπω εκλογές».

Ρωτήθηκε και πάλι εάν τον Μάρτιο εκτιμά ότι θα υποδεχτεί τον διάδοχό του με ή χωρίς εκλογές και απάντησε ότι «εγώ, θα είμαι εδώ τον Μάρτιο του 2015 για να παραδώσω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε επίσης, ότι θα παραστεί από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στην έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Και δεύτερον ότι κατά την παραμονή του στη Μόσχα δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Πούτιν.