Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, με αφορμή καταγγελίες για νέα υπόθεση, παράνομης κατάτμησης και ανάθεσης έργων, από τη πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, την περίοδο της θητείας του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Όπως έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές, η υπόθεση αφορά τη διάθεση κονδυλίων για την κατασκευή έργων αποκατάστασης ζημιών σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν το 2009 από πλημμύρες και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, από τις αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες έγινε παράτυπα κατάτμηση των έργων και ανατέθηκαν τμηματικά σε κατασκευαστές. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον οικονομικό επιθεωρητή για να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα.

Να σημειωθεί, ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, από τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, και η υπόθεση με τα λεγόμενα «σαρανταπεντάρια». Αφορά καταγγελίες για κατάτμηση και απευθείας ανάθεση και άλλων κατασκευαστικών έργων στο νομό Θεσσαλονίκη και πάλι επί θητείας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από