Ο Γκάρι Κασπάροφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού και ένας από τους καλύτερους σκακιστές όλων των εποχών, έχει δηλώσει ότι το αγαπημένο του παιχνίδι είναι ένα από τα πιο βίαια στον κόσμο. Την ίδια στιγμή, στο συλλογικό φαντασιακό της παγκόσμιας κοινότητας των σκακιστών τα 68 ασπρόμαυρα κουτάκια της σκακιέρας σχετίζονται με την αέναη μάχη μεταξύ του Καλού και του Κακού. Στην «Εβδομη σφραγίδα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν μάλιστα ο ιππότης φτάνει στο σημείο να παίξει μια παρτίδα σκάκι με τον ίδιο τον Θάνατο.
Στην πραγματική ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς όσο πολύ και αν καταλήξουν να μισούνται οι δύο αντίπαλοι παίκτες κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας η επιθετικότητά τους και η επιθυμία τους για εκδίκηση συνήθως περιορίζονται στις μικρές διαστάσεις της σκακιέρας. Ενίοτε κάποιος από τους δύο δεν αποκλείεται να πετάξει τη σκακιέρα στον αέρα ή κάποιο από τα πιόνια προς τη μεριά του αντιπάλου του. Ομως αυτό που συνέβη στο Δουβλίνο ξεπερνάει κατά πολύ την πραγματικότητα, ξεπερνάει ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ένας άντρας τηλεφώνησε σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε έναν άνθρωπο. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν το περιστατικό, φτάνοντας σε ένα διαμέρισμα του ακριβού προαστίου Κάσλνοκ, στο Βόρειο Δουβλίνο, αντίκρισαν ένα θέαμα φρικιαστικό: ο 39χρονος Τόμας Ο'Γκόρμαν, ο οποίος εργαζόταν ως ερευνητής σε μια θρησκευτική οργάνωση, κειτόταν στο πάτωμα σφαγιασμένος.
Το σώμα του έφερε τραύματα από μαχαιριές ενώ το στήθος του ήταν ξεσκισμένο. Δίπλα στο άψυχο σώμα του στεκόταν ένας άλλος άντρας, ο Σαβέριο Μπελάντε, συγκάτοικος του Ο'Γκόρμαν, ο οποίος έχοντας ακόμη τα χέρια του λερωμένα με αίμα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τον σκότωσε με ένα κουζινομάχαιρο ενώ στη συνέχεια καταβρόχθισε την καρδιά του.  Αιτία για αυτή την φρικιαστική δολοφονία υπήρξε μια έντονη φιλονικία, αφορμή της οποίας εικάζεται ότι ήταν μια παρτίδα σκάκι. Οσον αφορά τις λεπτομέρειες του φρικιαστικού εγκλήματος, παραμένουν άγνωστες.
Το μοναδικό νέο στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση που ανακάλυψαν οι Αρχές είναι ότι ο Μπελάντε δεν έφαγε την καρδιά του αντιπάλου του αλλά τον έναν από τους πνεύμονές του. Ενώπιον του ανακριτή ο 34χρονος δολοφόνος από το Παλέρμο, ο οποίος εργαζόταν σε φαρμακευτική εταιρεία, έχοντας ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και ότι θα αναλάβει μόνος του την υπεράσπισή του.
Αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα δεν είπε το παραμικρό. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για παλιές διαφορές, καθώς ο Τόμας Ο'Γκόρμαν είχε νοικιάσει πρόσφατα στον Σαβέριο Μπελάντε ένα από τα δωμάτια του διαμερίσματός του.
Αποτελεί γεγονός πάντως ότι πρόκειται για το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην Ιστορία της χώρας, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο ιρλανδικός «Ιντιπέντεντ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από