Αρωμα γυναίκας διαφαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο δίκτυο υποστήριξης της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό γυναικών, των οποίων η παρουσία έχει πιστοποιηθεί ήδη σε χτυπήματα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και παρά τις έρευνες παραμένουν ασύλληπτες.

Παράλληλα, εντείνει το «στενό μαρκάρισμα» σε πρόσωπα με τα οποία ο Ξηρός διατηρούσε επαφές, αλλά και στο συγγενικό περιβάλλον ορισμένων από αυτά. Σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάστηκε χθες ο πατέρας των δύο αδελφών Μιχάλη και Γιώργου Νικολόπουλου, που κρατούνται στις φυλακές κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, έκαναν συχνή παρέα με τον Χριστόδουλο Ξηρό στις φυλακές. Ο πατέρας τους κλήθηκε για ερωτήσεις επειδή φέρεται να είχε δεχθεί την Πρωτοχρονιά –πρώτη ημέρα της άδειας χωρίς επιστροφή του Ξηρού –μια τηλεφωνική κλήση σε εταιρικό κινητό τηλέφωνο που ανήκει στον ίδιο από τον Χριστόδουλο Ξηρό. Οπως φέρεται να είπε, ο Χριστόδουλος Ξηρός του είχε τηλεφωνήσει για ευχές και το τηλεφώνημα κράτησε ορισμένα δευτερόλεπτα.

Ο ρόλος γυναικών στην απόδραση Ξηρού, πάντως, έχει μπει στο μικροσκόπιο. Πρόκειται για γυναίκες για τις οποίες ήδη υπάρχουν μαρτυρίες και ενδείξεις συμμετοχής τους στους Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά και για άλλες που έχουν στρατολογηθεί πρόσφατα όπως εκτιμάται. Αλλωστε, η έντονη παρουσία γυναικών και ο ρόλος τους διαπιστώνεται στη δράση όλων των οργανώσεων της νέας γενιάς τρομοκρατίας που έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις.

Από την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο μετρό του Αιγάλεω, μέχρι τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, τη διπλή ληστρική επιδρομή στον Βελβενδό Κοζάνης και την ένοπλη ληστεία στον Φιλώτα της Φλώρινας, έχει καταγραφεί και πιστοποιηθεί η παρουσία γυναικών.

Η ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον δύο γυναικών στον επιχειρησιακό και υποστηρικτικό τομέα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχει πιστοποιηθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το 2010. Συγκεκριμένη γυναίκα ηλικίας τότε γύρω στα 30 μετείχε στη μεταφορά όπλων από γιάφκες της Αθήνας σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο. Για την ίδια γυναίκα υπήρχαν υποψίες ότι είχε συμμετοχή με βοηθητικό ρόλο κατά τη διαφυγή των δραστών στη φονική ληστεία στην Πάρο. Σημαντικότατο ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε άλλη μία γυναίκα που μετείχε ενεργά στις μεγάλες ληστρικές επιχειρήσεις της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα της Φλώρινας και στη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβενδό Κοζάνης. Περισσότερα στοιχεία για εκείνη και τον ρόλο της στην οργάνωση έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική μετά τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό. Η ίδια είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο στον Βόλο μαζί με άλλα πέντε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης πριν πάρουν τον δρόμο για τον Βελβενδό και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κατάφεραν να ξεφύγουν. Για δεύτερη φορά κατάφερε να ξεφύγει τον Απρίλιο του 2013 στο μπλόκο που έστησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βρισκόταν μέσα στην καφετέρια μαζί με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης κατά την έφοδο, αλλά κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή πηδώντας από το παράθυρο τουαλέτας.