Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε από τον κόπο τον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ να τρέξει γυμνός στους δρόμους, όπως είχε υποσχεθεί στην περίπτωση που ο άσος της Ρεάλ δεν κατακτούσε τη Χρυσή Μπάλα.

Ο CR7 είναι ο νέος βασιλιάς του ποδοσφαίρου και ο μοναδικός Πορτογάλος που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά, ξεπερνώντας τον μύθο Εουσέμπιο (εννέα ημέρες μετά τον θάνατό του) και τον φίλο του Λουίς Φίγκο.

O Ρονάλντο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν του παρέδωσε ο Πελέ το τρόπαιο. Αιτία, ο γιος του Κριστιανίνο που έτρεξε κοντά του τη στιγμή της απονομής.

«Σας ευχαριστώ όλους, τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου που βρίσκεται εδώ, τη σύντροφό μου, τον γιο μου. Επίσης τον Εουσέμπιο και τον Μαντέλα που ήταν πολύ σημαντικοί για μένα. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο», είπε με δυσκολία ο CR7. Αργότερα, όταν ηρέμησε υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει του χρόνου για να πάρει την τρίτη του Χρυσή Μπάλα.

Οπως είχε προβλεφθεί η ψηφοφορία ήταν ένα ντέρμπι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκέντρωσε 1.365 βαθμούς (27,99%) έναντι 1.205 (24,72%) του κυρίαρχου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια Λιονέλ Μέσι και 1.127 (23,39%) του Γάλλου Φρανκ Ριμπερί.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Καραγκούνης ψήφισε κατά σειρά τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Φρανκ Ριμπερί και Γιάγια Τουρέ.

Ο Φερνάντο Σάντος ψήφισε τους Ρονάλντο, Ριμπερί και Μέσι, ενώ ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος τους Ριμπερί, Νεϊμάρ και Ρόμπεν.

Ο Λιονέλ Μέσι παραδέχτηκε πως θα ήθελε να κερδίσει μια πέμπτη Χρυσή Μπάλα, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για τον Ρονάλντο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει πάντοτε να εκτιμάς τους καλούς παίκτες». Τον χαρακτήρισε επίσης «άξιο νικητή». Ο Ριμπερί γνωρίζοντας πιθανόν πως ουδέποτε παίκτης που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα δεν έχει αναδειχτεί πρωταθλητής κόσμου την επόμενη χρονιά, δήλωσε πως προτιμά να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Την απογοήτευσή του για την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Φρανκ Ριμπερί εξέφρασε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Το σημαντικότερο γεγονός στα παρασκήνια του γκαλά ήταν η αποκατάσταση των σχέσεων του Ρονάλντο με τον πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ οι οποίοι αντάλλαξαν θερμή χειραψία.

Στα άλλα βραβεία κυριάρχησαν οι Γερμανοί. Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Γιουπ Χάινκες, κορυφαία ποδοσφαιριστής η τερματοφύλακας Ναντίνε Ανγκερερ και κορυφαία προπονήτρια η γερμανίδα ομοσπονδιακός Σίλβια Νάιντ.

Ο Ιμπραΐμοβιτς τιμήθηκε για το καλύτερο γκολ, ενώ την κορυφαία εντεκάδα στελεχώνουν οι Νόιερ, Αλβες, Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Λαμ, Ινιέστα, Τσάβι, Ριμπερί, Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς και Μέσι.