Ο Κλάρενς Ζέεντορφ ανακοίνωσε την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ότι θα είναι ο νέος τεχνικός της Μίλαν. Ο άλλοτε παίκτης των Ροσονέρι και διεθνής με την εθνική Ολλανδίας μέσος, ο οποίος δεν διαθέτει προηγούμενη προπονητική εμπειρία, δήλωσε ότι «κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του».

Ο 37χρονος αποχώρησε το 2012 από τη Μίλαν για να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία και την Μποταφόγκο.

«Αυτό δεν είναι ένα αντίο, θα συναντηθούμε ξανά» τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Μποταφόγκο και πρόσθεσε: «Όλη η εμπειρία που πήρα σε αυτόν τον 1,5 χρόνο στην Μποταφόγκο θα με βοηθήσει στο επόμενο εγχείρημά μου, που θα είναι ως προπονητής της Μίλαν».

Ο Ζέεντορφ θα διαδεχθεί στο «τιμόνι» της ιταλικής ομάδας τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είδε χθες «την πόρτα της εξόδου», λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Η κίνηση να προσληφθεί στην τεχνική ηγεσία ο Ζέεντορφ, ο οποίος φόρεσε για 10 χρόνια τη φανέλα της Μίλαν, είναι κάτι σαν… τζόγος, μολονότι ο Ολλανδός είναι πολύ δημοφιλής στο σύλλογο. Είναι ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες (Άγιαξ 1995, Ρεάλ Μαδρίτης 1998, Μίλαν 2003 και 2007), ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ίντερ και Σαμπντόρια. Στη διάρκεια της θητείας του στη Μίλαν, ο παλαίμαχος διεθνής κατέκτησε μεταξύ άλλων δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ιταλίας, με τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το 2007 απέσπασε το βραβείο της UEFA για τον καλύτερο μέσο.

Η Μίλαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση της βαθμολογίας στη Serie A, μετά την κυριακάτικη εκτός έδρας ήττα 4-3 από τη «νεοφώτιστη» Σασουόλο, μολονότι οι «ροσονέρι» είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το αποτέλεσμα αυτό τους άφησε 30 βαθμούς πίσω από την -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Γιουβέντους και 20 βαθμούς από τη Νάπολι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της κατάταξης, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.