Αν και ο Χούλιο Ιγκλέσιας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες στην ιστορία του ισπανικού τραγουδιού, λίγα πράγματα είχαν γραφεί ώς τώρα ως απολογισμός μιας τόσο σημαντικής καριέρας και μιας πλούσιας ζωής. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει μια βιογραφία του 70χρονου σήμερα τραγουδιστή που έγραψε ο συγγραφέας και ειδικευμένος στη μουσική δημοσιογράφος Αντρές Λόπεθ Μαρτίνεθ.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Milenio στην Ισπανία και τιτλοφορείται «Χούλιο Ιγκλέσιας: Πότε θα ξημερώσει ξανά», όπως και το ομότιτλο τραγούδι του 1971 που «έγινε το μότο του, καθώς συμβολίζει το πάθος του να είναι ζωντανός», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρτίνεθ στην ισπανική εφημερίδα «Λα Βανγκουάρδια». Στις 360 σελίδες του ο συγγραφέας αναφέρεται λεπτομερώς στην καριέρα του Ιγκλέσιας αλλά δεν παραλείπει να αποτυπώσει στο χαρτί και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές από τη ζωή του, που τον έκαναν να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του σκανδαλοθηρικού Τύπου της πατρίδας του.
Ο Μαρτίνεθ στάθηκε ιδιαίτερα, πέρα από την ποιότητα του καλλιτέχνη, στον σαφή διεθνή προσανατολισμό του Ιγκλέσιας που ήξερε ότι αν γνώριζε επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες τότε θα του άνοιγε η πόρτα προς τον υπόλοιπο κόσμο –«κάπως έτσι έφτασε να κάνει μια καριέρα 45 χρόνων», λέει.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η νέα παγκόσμια περιοδεία του που ξεκινάει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, από πολύ σημαντικούς χώρους συναυλιών όπως το Κάρνεγκι Χολ του Μανχάταν. Και που θα συνεχιστεί τον Μάιο στη σκηνή του Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου, ύστερα από 10 χρόνια, αλλά και στην Κίνα, στην οποία μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο βραβεύθηκε ως ο πιο δημοφιλής ξένος τραγουδιστής στη χώρα.

Την ίδια περίοδο πέρυσι το όνομά του γράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες: οι 300 εκατομμύρια δίσκοι που έχει πουλήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, τραγουδώντας σε 14 γλώσσες, του χάρισαν τον τίτλο του λατίνου καλλιτέχνη με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιστορία. Ετσι, λοιπόν, δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει τους θαυμαστές του ο χαρακτηρισμός Ισπανός Φρανκ Σινάτρα που του αποδίδουν οι διοργανωτές των συναυλιών του στη Βρετανία.