Θα είχε ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον η αναζήτηση έστω ενός εν ζωή οπαδού της Γιουβέντους ο οποίος να θυμάται την ομάδα που κατάφερε να πετύχει τουλάχιστον 10 συνεχόμενες νίκες στο Καμπιονάτο, προτού η εφετινή, με σημαιοφόρο τον Αντόνιο Κόντε, καταρρίψει εκείνο το αραχνιασμένο ρεκόρ. Οι Μπιανκονέρι πέρασαν νικηφόρα (και μάλιστα με το επιβλητικό 4-1, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ) και από το Κάλιαρι καταρρίπτοντας το σερί νικών που είχε να επιδείξει η ομάδα της χρυσής πενταετίας 1930-35, η κατά τους παλαιότερους μεγαλύτερη Γιουβέντους όλων των εποχών.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο Αντόνιο Κόντε πετούσε στα σύννεφα: «Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, μία πολύ σπουδαία ημέρα για όλους όσοι βρίσκονται αυτήν την περίοδο στην ομάδα. Ενα επίτευγμα που θα θυμόμαστε για πάντα» τόνισε ο ιταλός τεχνικός, ο οποίος χαιρέτισε με ενθουσιασμό την επέκταση του συμβολαίου του 35χρονου Αντρέα Πίρλο έως το 2016. Αυτή ήταν η 19η εφετινή νίκη των Μπιανκονέρι σε 19 παιχνίδια της Σέριε Α, με την οποία διατήρησε τη διαφορά των οκτώ βαθμών που τη χωρίζει από τη δεύτερη Ρόμα. Οι Τζιαλορόσι ήταν εξίσου σαρωτικοί με αντίπαλο την Τζένοα, επί της οποίας επικράτησαν με 4-0. Το πλέον θετικό σημάδι για την ομάδα της πρωτεύουσας εντοπίζεται στην επιστροφή του αρχηγού Φραντζέσκο Τότι στις καλές εμφανίσεις και τα γκολ (έκανε το 2-0).

Ενας πιτσιρικάς ονόματι Ντομένικο Μπεράρντι που ανήκει στη Γιούβε αλλά αγωνίζεται δανεικός στη Σασουόλο εκτέλεσε τη Μίλαν πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στη νίκη με 4-3! Να σημειωθεί πως οι Ροσονέρι είχαν προηγηθεί με 2-0 στο 13΄με τους Ρομπίνιο, Μπαλοτέλι. Ο Μπεράρντι στα 19 του χρόνια είναι ο νεαρότερος παίκτης που έχει πετύχει 4 γκολ σε ένα ματς στο Καμπιονάτο.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο: Λιβόρνο – Πάρμα 0-3, Μπολόνια – Λάτσιο 0-0, Τορίνο – Φιορεντίνα 0-0, Αταλάντα – Κατάνια 2-1, Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-4, Βερόνα – Νάπολι 0-3, Ρόμα – Τζένοα 4-0. Σήμερα παίζουν Σαμπντόρια – Ουντινέζε (20.00) και Ιντερ – Κιέβο (22.00).

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 52, Ρόμα 44, Νάπολι 42, Φιορεντίνα 37.