Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο Μάριος Βαρότσης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικά Ταμιευτηρίου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μ. Βαρότσης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια που χορηγήθηκαν ήταν νομότυπα.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι τα ομολογιακά δάνεια δόθηκαν σε πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες και εταιρείες. «Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και πάλι τις ίδιες κινήσεις θα έκανα», φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα έθεσε σύμφωαν με πληροφορίες στη διάθεση των δικαστικών αρχών όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν δόθηκε άνωθεν εντολή για τη χορήγηση κάποιων δανείων ο Μ. Βαρότσης απάντησε αρνητικά.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να χαρακτηρίσει υπερβολική την απόφαση των αρχών να εκδώσουν ένταλμα σε βάρος του αφού όπως είπε δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί, ενδεχομένως και από την ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, Αγγελος Φιλιππίδης παραμένει στις φυλακές του Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, αναμένοντας την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντοπίζει ζημία που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα αποτέλεσε βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός βρίσκεται στο Λονδίνο για την υπόθεση εντοπισμού ζεύγους, που κατηγορούνται για δανεισμό περίπου 17 εκατ. ευρώ χωρίς να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις. Το ζεύγος, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένο να παραστεί στη Δικαιοσύνη.