Η Νατάλια Οσίποβα είναι μια πρίμα μπαλαρίνα με όλη τη ρωσική παιδεία του κλασικού μπαλέτου να έχει σμιλέψει τα πόδια της, ενδυναμώσει το σώμα της και ενισχύσει την ενεργητικότητά της. Μια μπαλαρίνα - υπερδύναμη είναι αυτό που χρειάζεται ένα σχήμα χορού για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Και το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου διαθέτει αυτό το όνομα στη λίστα των τακτικών μελών του και της αναθέτει τον ρόλο της «Ζιζέλ» στο κλασικό ανέβασμα του Πίτερ Ράιτ. Το 2011 η Νατάλια Οσίποβα και ο παρτενέρ της Ιβάν Βασίλιεφ έφυγαν από το Μπαλέτο Μπαλσόι της Μόσχας για να ενταχθούν στο Μπαλέτο Μικαϊλόβσκι της Αγίας Πετρούπολης και να χορέψουν με καλύτερους όρους και λιγότερους καλλιτεχνικούς περιορισμούς. Ομως η 27 ετών Οσίποβα μετά τη «Λίμνη των Κύκνων» που χόρεψε το 2012, καλεσμένη του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, ένιωσε ότι είχε έρθει η στιγμή να διεκδικήσει μεθοδικά την αναγνώριση του ταλέντου της. Γι' αυτό και δέχτηκε να μετοικήσει στο Κόβεντ Γκάρντεν και να κάνει σπίτι της το Λονδίνο.
Η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου τη συγκρίνει με τη Σιλβί Γκιλέμ, καθώς η βιρτουόζικη τεχνική της και η ανεξάντλητη δύναμή της ξεχωρίζουν.
Τα τελευταία χρόνια η νεαρή χορεύτρια χόρευε παντού σε όλον τον κόσμο, τη Ρωσία και την Αμερική, την Ιταλία και το Παρίσι. «Είχα αρχίσει να ωριμάζω καλλιτεχνικά, αλλά τα πόδια μου πονούσαν από τους τραυματισμούς. Υπήρχαν πρωινά που μου ήταν αδύνατο να σταθώ και να πάω να δουλέψω. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνει όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση. Και πρέπει να χορεύεις από την καρδιά σου όταν δεν αντέχεις να συνεχίζεις. Αποφάσισα λοιπόν να συγκεντρωθώ στην ποιότητα του χορού μου και όχι στην ποσότητα. Ετσι ξεκίνησα την αναζήτηση μιας ομάδας μέσα στην οποία θα απολάμβανα τη δουλειά μου», λέει η Νατάλια Οσίποβα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από