Ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το ντέρμπι Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στην 19η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Ετσι, οι δύο ομάδες παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς. Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταθλήτρια χειμώνα στην ισοβαθμία, αφού ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Από το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αν νικήσει την Κυριακή εκτός έδρας την Εσπανιόλ, πλησιάζει στους τρεις βαθμούς. Κι όπως γίνεται αντιληπτό, το ισπανικό πρωτάθλημα θα αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις και γενικά, δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο, άφησε στον πάγκο στο α’ μέρος τους Μέσι και Νεϊμάρ. Ο αργεντινός άσος μπήκε στο ματς με την έναρξη του β’ μέρους (στη θέση του Ινιέστα), ενώ ο Νεϊμάρ στο 67′ (στη θέση του Σάντσες).

Ο Ινιέστα αντικαταστάθηκε επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από τον Γκάμπι στο 22′. Ο άσος της Μπαρτσελόνα θα υποβληθεί την Κυριακή σε εξετάσεις.

Στα άλλα ματς: Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε 6-1 την Αλμερία, ενώ η Θέλτα επικράτησε 2-1 της Βαλένθια.