Στον πυρετό των αγώνων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Όπως είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι των Ερυθρολεύκων από τώρα θέλουν να κλείσουν θέση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τους Μπέμπηδες που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φιλάθλους:« Η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρώτο παιχνίδι στη φάση των 16 του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει

και όπως είναι αναμενόμενο ο κόσμος αναμένεται να κατακλύσει το γήπεδο. Ο πρώτος αγώνας έχει οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου (21.45) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στις 19 Μαρτίου (21.45) στο Όλντ Τράφορντ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει περίπου τέσσερις βδομάδες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, ενώ η ανακοίνωση που θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο παραλαβής αλλά και τις τιμές θα βγει νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι πάντα η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι από τα εκδοτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης που βρίσκονται έξω από τις Θύρες 17 και25 που θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις (10.00 έως τις 18.00) έως την εξάντληση των εισιτηρίων.

Εξάλλου η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται και μέσω Ιντερνετ από την επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού (www. olympiacos.org)».

Ο Ολυμπιακός ενημερώνει τον κόσμο μέσω του site του συλλόγου για τους τρόπους μετακίνησης τους στο γήπεδο και τη θέα που θα έχει ο κάθε φίλαθλος ανάλογα με τη θέση που θα έχει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Μετά την Μπαστιά, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Παρασκευή τον δανεισμό του αφρικανού αμυντικού μέσου Σαμπού Γιαταμπαρέ έως τέλος της σεζόν στο γαλλικό σύλλογο.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Μίτσελ θα προχωρήσει σε νέο rotation ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (19.30). Ο Τάσος Παπάζογλου προορίζεται στο κέντρο της άμυνας. Στην ενδεκάδα πρόκειται να επιστρέψουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα.

Ο Ολυμπιακός θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του και σε ανακοίνωση τονίζει ότι τα εισιτήρια θα διατίθενται το Σάββατο και την Κυριακή (10.00-15.00) από τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25. Η τιμή τους είναι 15 ευρώ.

Ο Ιμπραϊμ

Ο αγγλικός και ο ρωσικός Τύπος αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός εξετάσει την περίπτωση απόκτησης του 22χρονου νορβηγού μεσοεπιθετικού (με ρίζες από τη Σομαλία), Αμπντισαλάμ Ιμπραίμ. Ο παίκτης ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και αγωνίστηκε δανεικός στη νορβηγική Στρόμσγκοντσετ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής του δράσης στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της ακριτικής Ψερίμου και της Καλύμνου. Οι Eρυθρόλευκοι πήγαν πόρτα-πόρτα και έδωσαν ένα μέρος του πριμ των ποδοσφαιριστών στις πληγείσες οικογένειες. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε στον Sentra FM: «Είμαστε εδώ στην Ψέριμο. Οι άνθρωποι είναι τυχεροί γιατί μένουν δίπλα από τη θάλασσα, αλλά πολλές φορές αντιμετωπίζουν δυστυχώς και την οργή της. Καταστράφηκε το μικρό γραφικό χωριό τους εδώ και δυο μήνες. Ο Ολυμπιακός κινητοποιήθηκε άμεσα και βρήκαμε τον τρόπο για να φτάσουμε εδώ. Τα γραφειοκρατικά θέματα είναι δύσκολα και χρονοβόρα. Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία άλλωστε στους θαλασσινούς γιατί οι ναυτικοί μεταλαμπάδευσαν τον Θρύλο του Ολυμπιακού σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Κι ο πρόεδρός μας είναι ένας άνθρωπος της θάλασσας. Η αγάπη που πήραμε κι εδώ και στην Κάλυμνο είναι συγκινητική. Είναι 30-40 οικογένειες. Ήταν μεγάλη η καταστροφή, κάποιοι έφυγαν πήγαν Κάλυμνο, άλλοι στο εξωτερικό. Εχουν γίνει πολλές επισκέψεις αυτές τις μέρες. Εμείς πάμε μόνοι μας στα σπίτια των ανθρώπων. Προσφέρουμε βοήθεια κατευθείαν σε κλειστούς φακέλους. Δεν μπαίνουμε σε γραφειοκρατικά λούκια. Είναι μαζί μας ο Γρηγόρης Γεωργάτος κι άλλοι άνθρωποι του Ολυμπιακού και να νιώσουν ότι είμαστε κοντά τους. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα μάτια των ανθρώπων. Το ανταποδίδουν στο χιλιαπλάσιο. Ενα τεράστιο κομμάτι της ολυμπιακής οικογένειας έχει αποφασίσει ότι αυτή θα είναι η δράση του. Μακάρι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι σύλλογοι να το κάνουν κάποια μέρα. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, η δράση αυτή είναι 365 μέρες το χρόνο και δεν είναι μόνο η σύμπραξη με την Unicef. Το να εμβολιάζεις 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο, αυτός είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος. Τίτλους και θριάμβους έχουμε ζήσει και θα ζήσουμε ακόμα περισσότερους στο μέλλον. Στην Κάλυμνο υπήρχε ένας φίλος του Παναθηναϊκού και ήταν πολύ ευγενικός. Κι ένας κάμεραμαν ήταν ΑΕΚτζής και μας είπε μακάρι να γυρίσει η ομάδα μου και να έχει κι αυτή τέτοια δράση. Εμείς πήγαμε με ένα καΐκι που έγραφε Θύρα 7. Ο σύνδεσμος μας μετέφερε».

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός διοργανώνει το Σάββατο, στην ιστορική λέσχη στη Μαρίνα Ζέας εκδήλωση προκειμένου να συγκεντρώσει αγαθά (είδη οικιακής χρήσης, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρουχισμό και σχολικά είδη), τα οποία θα διατεθούν στο «Παιδικό Σπίτι του Πειραιά» και στο «ΠΙΚΠΑ Βούλας». Η λέσχη θα ανοίξει το πρωί (09.00) και θα κλείσει τις πόρτες της στις 17.00. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π, με την βοήθεια της ΠΑΕ και της Unicef συνεχίζει να είναι δίπλα στην κοινωνία και η φιλανθρωπική δράση με σλόγκαν:«Μη σταματάς, να βοηθάς».

Η γενική διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη σε δηλώσεις στον NovaΣΠΟΡ FM υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια να επισκεφτείτε το Σάββατο τη λέσχη του Ολυμπιακού στην Μαρίνα Ζέας για να παραδώσετε αγαθά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια».