Οταν οι συμπτώσεις ξεπερνούν τη φαντασία, επιβεβαιώνουν αυτό που έχει πει το άλλοτε Χρυσό Παιδί του ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα: πως ο Λιονέλ Μέσι είναι ο διάδοχός του.

Ο Μέσι επέστρεψε στις 8 Ιανουαρίου (του 2014) στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου ύστερα από τραυματισμό σημειώνοντας ταυτόχρονα δύο γκολ. Την ίδια ημερομηνία αλλά 31 χρόνια νωρίτερα επανήλθε στην αγωνιστική δράση στο Καμπ Νου και ο Ντιέγκο Μαραντόνα ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό που του προκάλεσε ο αμυντικός της Μπιλμπάο Αντονι Γκοϊκοετσέα. Ο Ντιεγκίτο είχε γιορτάσει κι αυτός την επιστροφή του με δύο γκολ.

Επίσης, το 2007 εναντίον της Χετάφε ο Μέσι πέτυχε ένα πανομοιότυπο γκολ με αυτό του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του Μεξικού εναντίον της Αγγλίας.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. Οι δύο άσοι πάντως δεν μοιάζουν σε όλα. Για παράδειγμα, ο Μέσι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Μπάρτσα, παρά τα 400 εκατ. ευρώ που φημολογείται πως είναι πρόθυμη να δώσει η Παρί Σεν Ζερμέν για να τον αποκτήσει. «Η επιθυμία μου είναι να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα», είπε ο Μέσι μετά το ματς με τη Χετάφε. Σημείωσε επίσης πως έπαψε να τον ενοχλεί ο τραυματισμός του και είναι πανέτοιμος για μια σπουδαία χρονιά.

Ο προπονητής του Τάτα Μαρτίνο σημείωσε πως η καριέρα του Μέσι μοιάζει με σενάριο ταινίας.