Σε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις «σχέσεις» του με την τρομοκρατία, προχώρησε την Παρασκευή η ΝΔ συνεχίζοντας την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, ύστερα από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «πολιτικής δράσης» της 17Ν.

Για «επικίνδυνη για τη δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική της ΝΔ» έκανε λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από τη Συγγρού.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει και πάλι λόγο για «συνιστώσα της τρομοκρατίας» εντός ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται δηλώσεις στελεχών του κόμματος την Παρασκευή όπως του Θοδωρή Δρίτσα που είπε ότι οι τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» και του εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη που είπε ότι αναγνωρίζει «πολιτικό υπόβαθρο» στη 17Ν.

Η ΝΔ μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά τρεις περιπτώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο, Μπελαντή και Μπαρζέφσκι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η «συνιστώσα της τρομοκρατίας» εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Στελέχη του από το πρωί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως «πολιτικές πράξεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» και ότι η δράση τους ήταν «πολιτική».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει «πολιτικό υπόβαθρο» στους εγκληματίες της 17Ν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο- Μπελαντή και Μπαρζέφσκι)* εξαιρετικούς, αναφέροντας: «είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας».

Σήμερα ο κ. Τσίπρας οφείλει εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως «πολιτικές πράξεις» τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους!

Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας».

Άμεσα! Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή!

Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του. Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως και εμπράκτως!

* Νίκος Γιαννόπουλος συνιστώσα «ΡΟΖΑ» (μάρτυρας υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις).

Μάνια Μπαρσέφσκι – μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για «δίκη φρονημάτων» (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

Δ. Μπελαντής – μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – συμμετέχει σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου» (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν)».

Η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής:

«Η θλιβερή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική της Νέας δημοκρατίας βρίσκεται στην κορύφωσή της. Το νέο επικοινωνιακό τρομοσήριαλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Σαμαρά, εμείς δεν θα το παρακολουθήσουμε, ας το απολαύσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του.

Ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό έχει στραμμένη την προσοχή του στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει. Ό,τι και να κάνει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»