«Φυσικά και εξακολουθούν να μου αρέσουν τα κορίτσια. Αλλά τώρα βγαίνω με ένα αγόρι και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος». Η φράση αυτή του βρετανού καταδύτη Τομ Ντάλεϊ από το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο YouTube έκανε την εξομολόγησή του σχετικά με τις ερωτικές του προτιμήσεις το πιο πολυσυζητημένο θέμα στις σελίδες ηλεκτρονικής δικτύωσης πριν από περίπου έναν μήνα. Ο χάλκινος ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέσα σε 5 λεπτά εξήγησε με έναν πολύ απλό και γλυκό τρόπο στους θαυμαστές του και σε όλο τον κόσμο πως είναι αμφιφυλόφιλος. Και μια και μετά την αποκάλυψή του ένιωσε ελαφρωμένος, όπως είπε ο ίδιος στο μήνυμά του, λίγες ημέρες αργότερα άρχισε να κυκλοφορεί δημοσίως με τον σύντροφό του σεναριογράφο Λανς Μπλανκ ενώ ακολούθησαν και τα σχετικά selfies στο Διαδίκτυο.

Ο 20χρονος αθλητής φαίνεται ευτυχισμένος από τη σχέση του και δεν ήθελε να κρύβεται άλλο. Γι’ αυτό και μίλησε χωρίς περιστροφές για τη σεξουαλική του ταυτότητα, φροντίζοντας όμως πολύ προσεκτικά να μην αναφέρει σε κανένα κομμάτι του λόγου του τη λέξη ομοφυλόφιλος. Στάθηκε απλώς στην έλξη που αισθάνθηκε για τον αγαπημένο του και στα πρωτόγνωρα συναισθήματα που του γέννησε η σχέση τους και άφησε μακριά το φύλο.

Παρόμοια προσέγγιση είχε διαλέξει και η νυν πρώτη κυρία της Νέας Υόρκης Σιρλέιν Μακρέι μιλώντας τον περασμένο Μάιο στο περιοδικό «Εσενς». Η σύζυγος του δημάρχου του Μεγάλου Μήλου, Μπιλ ντε Μπλάζιο, αν και τα τελευταία 19 χρόνια ζει ευτυχισμένη με τον άντρα σύντροφό της και τα δύο έφηβα παιδιά τους, παλιότερα ήταν λεσβία και μάλιστα ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Οταν ερωτήθηκε όμως από τη δημοσιογράφο για το πώς αισθάνεται τώρα, απέφυγε να χαρακτηρίσει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

«Είμαι κάτι περισσότερο από μια ετικέτα. Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να οριοθετούν το πού βρίσκονται στο φάσμα των ερωτικών ορέξεων; Οι ετικέτες βάζουν τους ανθρώπους σε κουτιά, και τα εν λόγω κουτιά μοιάζουν με φέρετρα. Η εύρεση του σωστού προσώπου μπορεί να είναι τόσο δύσκολη, που συχνά, όταν κάποιος βρίσκει τελικά αυτόν ή αυτή που μαζί του αισθάνεται άνετα, κάνει τα πάντα για να πετύχει η σχέση. Οπως λέει η φίλη μου η Βανέσα, το σημαντικό δεν είναι ποιον αγαπάς αλλά αν αγαπάς», ανέφερε χαρακτηριστικά η 58χρονη πρώτη μαύρη πολίτις της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Εντελώς χαλαρή και απελευθερωμένη σχετικά με τις ερωτικές της σχέσεις είναι η Lady Gaga που από την αρχή κιόλας της καριέρας της, το 2009 είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη πως έχει συνευρεθεί και με γυναίκες. Μάλιστα, το τραγούδι της «Poker face» από τον πρώτο της δίσκο είναι αφιερωμένο στην μπαϊσέξουαλ ταυτότητά της.