Ελπίδες στην Κύπρο

1957: «ΛΟΝ∆ΙΝΟΝ: Ενώ αναµένεται από ώρας εις ώραν ανακοίνωσις του ονόµατος του νέου πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρεταννίας, από όλον τον κόσµον μεταδίδονται πληροφορίαι χαιρετίζουσαι την παραίτησιν του σερ Αντονι Ηντεν, ως μέγιστον δώρον του 1957 διά την ειρήνην. (…) Εις την Κύπρον η είδησις έγινε δεκτή µε πανηγυρισµούς από πλευράς του Κυπριακού λαού, ο οποίος αναµένει τώρα απαλλαγήν της Κύπρου από τον Χάρντιγκ, επιστροφήν του Εθνάρχου Μακαρίου και καλυτέρας δυνατότητας διευθετήσεως του Κυπριακού μετά την θεωρουµένην ως βεβαίαν πτώσιν και του Λέννοξ Μπόιντ, υπουργού Αποικιών…». («ΤΑ ΝΕΑ»)

«Μετ’ αλλήλων και μετ’ άλλων»

1973: «Ο Στάθης Παναγούλης και οι 12 συγκατηγορούµενοί του, των οποίων η δίκη στο Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών προσδιορίστηκε οριστικά για την Πέµπτη 18 Ιανουαρίου, παραπέµπονται με βασική κατηγορία ότι κατά τα χρονικά διαστήµατα από τα μέσα του 1970 ώς τις 11 Νοεµβρίου 1972 «ηνώθησαν μετ’ αλλήλων, ως και μετ’ άλλων ηµεδαπών τε και αλλοδαπών, προς διάπραξιν πλειόνων κακουργηµάτων, άτινα εισέτι δεν είχον καθορισθή ειδικώς υπό τούτων…». Σύµφωνα με το κατηγορητήριο τα σχέδια των κατηγορουµένων προέβλεπαν: Απελευθέρωση και φυγάδευση του Αλέξ. Παναγούλη, κατάληψη αεροπλάνου της «Ολυµπιακής», αρπαγές διπλωµατών…». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Μικρόβια της CΙΑ

1977: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Η CΙΑ διοχέτευσε το 1971 στην Κούβα μικρόβια του θανατηφόρου «πυρετού των χοίρων» με αποτέλεσμα να σημειωθεί επιδημία που υποχρέωσε την κυβέρνηση Κάστρο να σφάξει μισό εκατομμύριο χοίρους, για να προλάβει την επέκταση της επιδημίας και σε άλλα ζώα. Τούτο αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα «Νιουσνταίη», που στηρίζει τις αποκαλύψεις της σε επίσημες αμερικανικές πηγές. Η επιδημία και οι συνέπειές της χαρακτηρίστηκαν από τον ΦΑΟ, την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, σαν το «πιο τρομερό γεγονός του 1971″ σε σχέση με τον διεθνή επισιτισμό, λόγω της σφαγής μεγάλου αριθμού χοίρων… Τα μικρόβια διοχετεύτηκαν στην Κούβα από ομάδα αντικαθεστωτικών, μέσω της βάσεως του Γκουαντανάμο…». («ΤΑ ΝΕΑ»)