Σπίτια, αυτοκίνητα, ακόμη και παγκάρια εκκλησιών, στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, είχαν κλέψει δύο αλλοδαποί υπήκοοι της ΠΓΔΜ, ηλικίας 35 και 44 ετών. Από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθη στην Αντιγόνεια ο 44χρονος, ενώ αναζητείται ο 35χρονος συνεργός του.

Οι δυο τους εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Κεντρικού να οδηγούν κλεμμένο φορτηγό αυτοκίνητο. Είχαν προηγηθεί οι κλοπές σε ένα σπίτι και ένα κατάστημα. Μετά από σήμα των αστυνομικών εγκατέλειψαν το όχημα σε αγροτική περιοχή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 44χρονος.

‘Οπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Αύγουστο του 2013 και για ένα εξάμηνο διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και μάλιστα είχαν προτίμηση στα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, με τα οποία διέφευγαν και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε δύσβατες περιοχές στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, καταστήματα αλλά και σε εκκλησίες από όπου αφαιρούσαν χρήματα από τα παγκάρια.